SIMULACIÓ DE LA FORMACIÓ DE LA TERMOCLINA EN UNA MASSA D’AIGUA

Páginas: 3 (578 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
SIMULACIÓ DE LA FORMACIÓ DE LA TERMOCLINA EN UNA MASSA D’AIGUA
Objectiu
Recrear les quatre estacions a dins d’un aquari per tal d’observar els canvis de temperatura segons la profunditat durant lesestacions de l’any.
Material
Un aquari
Gel
Làmpada d’infrarojos
Assecador de cabell
Tinta
Termòmetre
Regle de 40 cm
Vareta
Introducció
La termoclina és el punt on una massa d’aigua canvia detemperatura sobtadament. La podem observar en un aquari, si tenim una temperatura baixa i homogènia. Afegim aigua calenta i, sense remenar, afegim tint a la superfície. Com que l’aigua més calenta sempre esqueda a la superfície, no es barregen, i veiem com el tint s’escampa per tota la zona superficial fins a la termoclina; el punt on l’aigua torna a ser transparent.
Procediment
Per recrear les quatreestacions utilitzem un aquari amb termòmetres a diferents profunditats. Per recrear l’hivern, posem gel a l’aigua i deixem que es refredi. Un com l’aigua tingui una temperatura relativament baixa,traiem els gels per tal que la temperatura no continuï baixant (volem que sigui estable) i mirem la temperatura a diferents profunditats.
Per recrear la primavera posem una làmpada d’infrarojos a sobrel’aigua i mesurem la temperatura cada 10 minuts.
Per a l’estiu no canviem res. Seguim mesurant la temperatura cada 10 minuts.
En aquest punt s’haurà creat la termoclina, i podem afegir la tinta perobservar-la.
La tardor, fem aire amb un assecador, imitant les tempestes típiques d’aquesta estació. Amb això podrem observar com es desfà la termoclina tant gràcies a la tinta com als termòmetres, quequan mesurem les diferents profunditats comprovarem que tornen a ser homogènies (ja que hem barrejat l’aigua gràcies al vent de l’assecador).


Resultats


Temperatura (Cº)





Profunditat(cm)


Conclusions
La temperatura a l’aigua al hivern és baixa i homogènia, ja que no hi ha corrents. L’aigua està plena de nutrients, però degut a les baixes temperatures i a l’escassetat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Simulacio
  • Simulació
  • Mass
  • Massa
  • Una Mass
  • mass
  • massad
  • Mass

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS