Sin titulo

Páginas: 2 (354 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2015
ACTIVITAT 2:

1.De qui és obra aquesta cúpula?
Aquesta cúpula és obra de “Filippo di Ser Brunellesco Lapi”, Filippo Brunelleschi (1377 - 15 abril 1446) que va ser un arquitecte, escultor i orfebrerenaixentista italià.

2.De quin estil creus que és l'església sobre la que està construïda?
És una de les obres mestres de l'art gòtic i del primer Renaixement italià. Símbol de la riquesa i del poderde la capital toscana durant els segles XIII i segle XIV, la catedral florentina és un dels edificis més grans de la cristiandat.

3.Explica com va aconseguir Brunelleschi l'adjudicació de lesobres.
Hi va haber un concurs celebrat el 1418 per adjudicar el projecte de la nova cúpula, aquesta va ser encarregada a Ghiberti i Brunelleschi. Els mateixos arquitectes van tornar a concursar en 1436 perla construcció de la llanterna, però en els dos casos el triomfador va ser Brunelleschi doncs, fins i tot en l'obra de la cúpula, en la qual no li va quedar més remei que compartir funcions ambGhiberti, va aconseguir amb els seus absències deixar clara la manca de preparació tècnica d'aquest per ocupar-se en solitari de les obres i, de fet, se sap que en 1423 Brunelleschi era anomenat "inventor igovernador de la cúpula gran”.

4.Quins problemes tècnics i físics tengueren?
La consideració i el nou el paper de l'arquitecte en una obra va ser també consolidat per Brunelleschi, doncs tot vaestar sota la seva direcció. Aquest fet va provocar fins i tot una vaga obrint el camí de l'arquitecte.
També es posa de manifest en el fet que Brunelleschi, a més d'ocupar d'obres de fortificació, fesrellotges i-el que ara ens interessa més enginys per transportar materials a l'obra. Ja no existien fusters que sabessin fer les grans armadures de fusta necessàries per construir la cúpula, així queBrunelleschi, utilitzant l'aparell en forma d'espina de peix-que havien utilitzat els romans-i cintres de fusta en forma d'anells, va aconseguir que la cúpula es autosustentara durant la construcció....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • titulo del titulo
  • Titulo
  • Titulos
  • El titulo
  • Titulo
  • Soy un titulo
  • Sin titulo
  • Titulos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS