Sin T Tulo 3

Páginas: 2 (431 palabras) Publicado: 9 de junio de 2015
Comentari crític sobre Pere Calders.

Contes breus:

Qüestions de tràmit: Van dir al reu que tenia el dret d’una última voluntat, però ell respongué que passava, perquè no s’entendrien pas.

Notabiogràfica: Em dic Pere i dos cognoms més. Vaig néixer abans d’ahir i ja som demà passat. Ara només penso com passaré el cap de setmana.

Balanç: Tot just quan estava a punt d’abastar la galleda, vafallar-li una cama i caigué al pou. Mentre queia, va passar-li allò tan conegut de veure d’un cop d’ull tota la seva vida. I la va trobar llisa, igual i monòtona (dit sigui entre nosaltres), de maneraque s’empassà l’aigua d’ofegar-se amb una exemplar resignació.

En aquests tres contes breus es pot observar com s'expressa Pere Calders i punt d'ironia que te alhora d'escriure i la manera deredactar tant els contes breus com els contes sencers.
Pere Calders es una persona que té un toc irònic però també en fa una reflexió sobre els temes que planteja, fa com un aforisme, es a dir, una reflexióbreu però intensa on expressa allò que ell a viscut o bé una anècdota que li ha fet pensar.
El toc irònic que li dona als contes breus fa que tingui aquest humor característic per al lector, quan hollegeixi reflexioni amb un toc de rialla o bé gràcia sobre aquella anècdota que explica.
Aquests tres contes breus expliquen experiències o anècdotes que possiblement hagi viscut Pere Calders a laseva vida tot fent-ne una mena d'aforisme o acudit del que explica.
Al conte breu de «Qüestions de tràmit» podria dir que potser es el conte més irònic, ja que planteja una situació gairebé absurda,parla d'una mena de judici final on es sentència de mort d'algú, la ironia bé quan el que ha de fer complir la sentència li pregunta al acusat quina voldria ser la seva ultima voluntat, al que ell responque passava perquè no arribarien a un acord, ja que la ultima voluntat de l'acusat es ser lliure i salvar-se de la sentència.
A l'altre conte breu de «Nota biogràfica» no fa cap mena d'acudit si no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sin t tulo 3
  • T tulo
  • T Tulo
  • Sin T Tulo
  • Sin T Tulo
  • Sin T Tulo
  • Sin T Tulo
  • Sin T Tulo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS