Sistemes ecològics

Páginas: 2 (483 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2011
BLOC I.- INTRODUCCIÓ

1. Raonau quines són les característiques més significatives que diferencien l’ecologia de la resta de les disciplines científiques. Assenyalau les característiquesdiferencials de l’ecologia dins el context de les ciències biològiques.
L’ecologia es diferencia d’altres disciplines, sobre tot, pel fet d’ocupar-se de l’estudi d’estructures altament complexes com sónels ecosistemes i el individus que hi viuen. L’objectiu de descriure el comportament, funció i estructura d’aquests components es troba bastant allunyat de ser assolit per un ecòleg. Per aquesta raó,l’ecologia requereix de l’ajuda d’altres disciplines com la física i la química, que només es centren en aspectes propis de les seves àrees, per resoldre els diferents enfocaments necessaris perestudiar els organismes al seu medi natural. Per tant, es pot afirmar que l’ecologia es una ciència multidisciplinar.
Per aquesta mateixa raó, al tractar-se d’un objecte d’estudi tan complex, no podemestudiar-lo des de un punt de vista simple, perquè es troba interaccionant amb altres elements i aquests a la vegada amb uns altres, per tant l’ecologia funciona des de una perspectiva holística, com untot. Cosa que a altres ciències biològiques no es fàcil fer-ho, tendeixen a reduir a elements mes simples.


2. Què denominam sistemes ecològics? Quins són els grans grups de sistemesecològics? Donau una breu definició de cadascun d’ells. Quina definició d’ecosistema considerau la més adequada? Justificau-ho.
Un sistema és el conjunt d’elements que es troben interactuant entre sí ambmolta més intensitat que amb qualsevol altra element que no formi part del sistema. Per tant, un sistema engloba dos processos, per un costat l’influencia de l’entorn dels éssers vius i l’adaptaciód’aquests a l’entorn, i per un altra, el impacte dels organismes que produeixen damunt el seu medi.
D’aquesta manera podem distingir dos tipus de sistemes; en relació amb la seva font d’energia i font...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sistema De Sistema
  • Sistemas
  • Sistemas de sonido
  • Sistemas
  • Sistemas
  • Sistemas
  • Sistemas
  • Sistema

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS