Sociales Tasca 3 El Paper De La Dona

Páginas: 2 (341 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2015
La situació actual de la dona es diferent de la que tenia als anys 50/60. Aquesta situació ha anat millorat amb els últims anys i la dona ja ocupa una posició laboral semblant a la del’home. La Juana, pertanyent a la classe social treballadora es un exemple d’aquesta situació precària dels anys 50, a diferència de la turista Belga, ja que es veu obligada a emigrar degut a la malasituació econòmica d’Andalusia, on la majoria treballava en el camp i no hi havia indústria. Les condicions eren molt precàries , i per això es veien obligats a viatjar a Catalunya, on hi haviala possibilitat de millorar la seva situació laboral i social.
En canvi la turista Belga compta amb uns privilegis i reconeixement superiors a la dona espanyola en aquella època. A Bèlgica, aligual que en altres països com França, la dona tenia més drets (com per exemple votar), mentre que a Espanya molts drets s’havien perdut després de la guerra civil. Per tot això, seguramentseria més complicat a la Juana adaptar-se al canvi que al marit o el germà d’aquest que si tenien la possibilitat de treballar mentre ella sempre havia estat a casa mantenint el rol de mestressade casa.
Quan mirem les diferències que hi ha entre la Juana i els testimonis, es veu que els testimonis provenen d’altres països amb diferents cultures, per tant el canvi cultural es mésgran. D’altra banda, el testimoni búlgar es una dona amb titulació mentre que la Juana no en té ni titulació ni experiència laboral. Ara bé, els sentiments d’enyorança son comuns en tots els casosi, a més en el cas de la dona marroquí, viatja després de que l’home aconsegueixi treball.
Tot i que avui en dia les dones fan feines semblants, solen estar menys remunerades que les delshomes. Per aquest motiu, una dona immigrant ho té més complicat per a tindre una vida independent tot i que, té moltes més possibilitats que als anys en que està ambientada la pel·lícula.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paper de la dona
  • Paper 3
  • TASCA 3 PER A GRH 03
  • el paper de la dona a tirant lo blanch
  • el paper de la dona a l'església
  • El paper de la dona a través de la publicitat
  • work paper 3
  • El papá de los 3 cerditos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS