Societat Anonima

Páginas: 6 (1440 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
Aspectes Legals:
Forma Jurídica:
S’ha decidit formar una societat mercantil formada pels 6 socis amb la modalitat de societat Anónima (SA) :
SOCIETAT ANÒNIMA (SA)
És una societat mercantil de tipus capitalista en la qual els socis posen recursos en comú per desenvolupar una activitat de tipus empresarial amb l’objectiu d’aconseguir uns guanys. El capital social (conjuntd’aportacions que han de fer els socis) està dividit en accions que representen la part de l’empresa que té cadascun dels socis. Els vots de cada soci depenen directament del nombre d’accions que tenen.
* Característiques: La responsabilitat dels socis per les obligacions contretes per la societat es limita al capital aportat a la societat, és a dir, la responsabilitat dels socis davant terceres personesestà limitada al valor nominal de les accions que hagin subscrit. Pot estar formada per un únic soci, d’acord amb la disposició addicional segona de la Llei 2/1995, de 23 de març, de societats de responsabilitat limitada, per la qual és d’aplicació a la societat anònima la regulació de la un i personalitat originària i sobrevinguda referida a les societats de responsabilitat limitada, i ques’ha desenvolupat en el corresponent apartat.
* Condicions: El capital social mínim és de 60.101,21 euros, totalment subscrit i dividit en accions, el 25% del qual ha d’estar desemborsat. Com que és una societat mercantil, s’ha de constituir en escriptura pública i s’ha d’inscriure en el Registre Mercantil en el termini legalment establert. A partir de lainscripció és quan la societat adquireix personalitat jurídica pròpia. El contingut de l’escriptura de constitució i els tràmits de legalització són els mateixos que hem esmentat respecte a les societats de responsabilitat limitada.
* Avantatges: La responsabilitat dels socis davant de terceres persones està limitada al valor nominal de les accions que hagin subscrit. A diferència d’algunesde les formes anteriors, si l’empresa té problemes només es poden perdre els diners que s’hagin aportat. La lliure transmissió de les accions pot permetre a qualsevol soci vendre fàcilment la part de capital que tingui, en cas de voler deixar l’empresa, sense més problemes que el de trobar comprador (tret que els estatuts de l’empresa diguin el contrari respecte a les accions nominatives o hagialguna mena de limitació legal). Les societats de reduïda dimensió, amb una xifra de negocis inferior a vuit milions d’euros, tributen, per la base imposable de 0 a 120.202,00 euros , a un tipus de gravamen del 25% i per l’excés al tipus general del 30%. Inconvenients El cost de constitució d’aquesta forma jurídica és elevat: exigeix escriptura pública de constitució, la qual cosa representa unadespesa de notari, i s’ha de pagar un 1% del capital social en concepte d’Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics.

Hem escollit una societat anònima per l’empres a perquè és la més adient a les característiques de la nostra empresa, ja que la societat anònima facilita l’entrada de finançament i és típica de grans empreses com la nostra. Pel que fa a l’aspecte de socis,responsabilitat, capital i tributació, l’hotel ISSIM disposa de 7 inversors inicials que aporten el 100 per cent del capital inicial de 30.000.000, que està dintre dels mínims de l’empresa SA (60.101,21), també ens hem inclinat per aquest model, perquè la responsabilitat que ofereix és limitada, així que en cas de fallida o no viabilitat, nomes ens quedaríem sense el capital aportat.

Tràmitsde l’inici de l’activitat de l’Hotel ISSIM

Els hotels són establiments que presten servei d'allotjament als usuaris turístics d'una manera habitual i mitjançant preu, com a establiment únic o com a unitat empresarial d'explotació. Tant si disposen de serveis complementaris com si no en disposen.

Es divideixen en dos grups: hotels i hostals o pensions, que es diferencien en les mesures...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Societat anonima
  • anonimo
  • La societat feudal
  • La societat de la restauració
  • Anonimo
  • anonima
  • Anónima
  • La Nova Societat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS