sondajes

Páginas: 4 (829 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
La inserció d'una sonda de gastrostomia es fa utilitzant un procediment anomenat endoscòpia. És una manera d'observar dins del cos utilitzant una sonda flexible amb una petita càmera a la punta.L'endoscopi s'introdueix a través de la boca i baixa per l'esòfag i porta fins a l'estómac.

Després de introduir-la, es neteja i insensibilitza la pell. La sonda es situa generalment a la partesquerra de la cavitat abdominal lleugerament per sota de les costelles. El metge, l’encarregat d’aquesta col·locació, fa una petita incisió quirúrgica en aquesta àrea i introdueix una petita sondaflexible i buida amb un globus o punta especial a l'estómac, utilitzant sutures significa cosir, aproximar, i mantenir units els teixits per tancar l'estómac al voltant de la sonda.

Indicacions:Aquest procediment, es col·loca per diferents motius i es pot necessitar un temps curt o permanentment. Com per exemple en aquest tipus de perfil de persona:

Nadons amb anomalies congènites de la boca,l'esòfag o l'estómac (per exemple: atrèsia esofàgica) És un trastorn congènit de l'aparell digestiu, caracteritzat per una falta de continuïtat en el trajecte de l’esòfag, és a dir, no es desenvolupacorrectament.
Persones que tenen dificultat per deglutir (no poden empassar correctament)
Persones que no poden prendre prou aliment per la boca per estar saludables.
Persones que aspirenl’aliment contínuament quan mengen.

La inserció quirúrgica o endoscòpica d'una sonda d'alimentació podria comportar un risc com seria sagnar i/o infecció.

Abans de la operació es dóna un sedant i unanalgèsic. Majoritàriament aquests medicaments s'administren a través d'una vena (via intravenosa) al braç.
A part també es dóna un anestèsic per prevenir les ganes de tossir o de fer arcades quans'introdueix l'endoscopi. Així mateix, s'introduirà un protector bucal per protegir les dents i l'endoscopi. En el cas de que porti dentadura postissa s’ha de retirar.

Cures del TAPSD:

Esbandir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sondajes
  • Sondaje
  • Sondaje
  • Sondaje
  • SONDAJE
  • Sondaje
  • sondaje
  • sondaje

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS