soui guay

Páginas: 6 (1449 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
EL MARXISME CURARÀ ELS MALALTS, FRIDA KALHO
Títol original: "Paz en la Tierra para que la Ciencia Marxista pueda Salvar a los Enfermos y a Aquellos Oprimidos por el Capitalismo Criminal Yanqui".
BIOGRAFIA
L’obra està realitzada per Frida Kalho, nascuda l’any 1907 i mor l’any 1954, encara que ella mateixa va dir que va néixer l’any 1910, l’any que va començar la revolució mexicana, ja que ellasempre va desitjar néixer en un nou Mèxic: marxista i revolucionari.
La revolució mexicana va durar de l’any 1910 fins 1917 encara que hi van haver combats fins el 1920. Les causes van ser la sobreexplotació dels camperols i els obrers, i van aconseguir fer la primera constitució progressista i social del món ja que defensava molt els drets dels treballadors, els camperols i els indígenes.
Vaser la tercera filla d’un alemany jueu i d’una mexicana catòlica. L’artista estava matriculada a l’Escola Nacional Preparatòria de Mèxic. Allí va conèixer al seu marit Diego Rivera, un conegut muralista. Frida va sobreviure a quatre desgràcies:
1. La poliomielitis, una malaltia infecciosa vírica que es transmetia per via fecal-oral i que no presenta símptomes, però afecta al sistema nerviós iprodueix paràlisi sobretot a les cames. La patia des dels 6 anys i li va deixar la cama dreta molt més prima que l’esquerra.
2. Accident d’autobús que va patir als 18 anys i va deixar-li greus seqüeles, va haver de fer repòs al llit durant un any, ja que tenia fracturades la seva columna vertebral, muscles, costelles, pelvis i peus.
3. La relació amb Diego Rivera, que va ser turbulenta (suposadainfidelitat per part d’ell) amb qui es va casar als 22 anys i es portaven quasi 20 anys.
4. Al cap d’un any va tornar a casar-se i va patir un avortament. Aquest fet va marcar-la molt, ja que a causa de les lesions de l’accident, mai va poder tindre fills.

Cadascuna de les quatre desgracies anteriors va reflectir-les plenament en les seves obres de manera dramàtica. A més a més va estar aquiròfan més de 30 vegades al llarg de la seva vida i va ser mentre millorava que va començar a pintar, creant el seu propi estil i aprenent de manera autodidacta.
En la seva obra trobem molt ben reflectida la seva personalitat: amb un profund sentit de la independència i la rebel·lia contra la rutina, moguda per la passió i la sensualitat i orgullosa dels seus orígens mexicans (s’enfrontava alcapitalisme nord-americà). Tot això barrejat amb el seu peculiar sentit de l’humor. Es considera l’artista més internacional del S.XX.
Durant l’última fase de la seva vida, les seves obres van anar prenent un caràcter marxista.
Va exposar tres vegades a NY i París, i un any abans de la seva mort va exposar per primera vegada a la Ciutat de Mèxic. Al seu enterrament va ser coberta amb la bandera delpartit comunista. Avui en dia, casa seva és un museu que porta el seu nom, i on es troba aquesta obra.

DOCUMENTACIÓ
Aquest quadre és d’estil surrealista, corrent artístic més important de les avantguardes. Va ser oficialment creat el 1924 a partir i al voltant del Manifest surrealista d’André Breton.
És un moviment, a part d’artístic, intel·lectual i cultural que cerca l’alliberament de la mentpotenciant la imaginació i la creativitat. D’aquesta manera, l’artista assoleix un estat que està per sobre de la realitat, d’aquí el nom: “sur” sobre en francès i “real” de realitat.
Moltes vegades, els surrealistes presenten idees comunistes, anarquistes i feministes, com és el cas de la Frida, per avançar un canvi social i polític radical.
André Breton, el que és considerat el fundador delsurrealisme, va catalogar aquesta obra com a surrealista quan la va descobrir visitant Mèxic el 1938. Malgrat això, Frida, al final de la seva vida, va rebutjar aquesta etiqueta.
A part de l’esmentat surrealisme, podem veure la influència d’un altre estil en aquest quadre: el Naïf. Aquest terme prové del francès i vol dir “ingenu”.. El naïf es caracteritza per ser de caràcter autodidacta, ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guayabas
  • guayaba
  • Guay
  • guayas
  • la guayaba
  • Guay
  • la guayaba
  • La guayaba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS