STUART MILL

Páginas: 6 (1398 palabras) Publicado: 2 de junio de 2014
MILL
FILOSOFIA POLÍTICA
S’ha de diferenciar entre el que és políticament correcte i el que és moralment correcte. Organitza les ciutats segons els principis polítics. Això vol dir que ell accepta que hi hagin carrers de putes i gent que es drogui ja que políticament és correcte, perquè es el seu problema però moralment no ho és. Tot i que l’estat n pot venir i prohibir-te q tu et droguis si qto pot prohibir si ets professora perquè els alumnes et veuen.
Mill defensa la màxima llibertat això vol dir que perquè una persona pugui buscar el camí de la seva felicitat ha de ser 100% lliure, només tu saps el que et convé i ets la mes interessada en la teva felicitat, per tant tu ets la mes sàvia. Entre tots ens hem de donar llibertat per així poder experimentar i triar el que ens fafeliços. Tu has de tenir la teva llibertat però t’interessa que els del teu costat tinguin llibertat perquè així tu pots escollir millor el que et convé.
Mill té uns arguments que defensen el perquè és important per cadascú que els altres siguin feliços:
1r motiu: Jo no puc saber-ho tot, per què no he viscut totes les experiències que em calen per saber el q em pot fer feliç o no, però clar com que elsaltres són lliures puc observar-los i això m’ajudarà a saber que em pot fer feliç i que no. Exemple: (La Vero i la Judit es droguen i veig que estan demacrades per tan sé que això no em farà feliç. En canvi la Sandra va de compres i és feliç i se que això em produirà felicitat).

2n motiu: Tots pensem posseir la veritat, per això m’interessa que com que cadascú creu que el que ell pensa és elque és, també m’interessa que la gent sigui lliure per fer-me veure la seva realitat i criticar-me perquè en aquest moment m’estan corretegin i em puc adonar que el que dic és incorrecte. Exemple: (Dic que la paret de la Judit és groga, però tothom em diu que és verda i si em critiquen sortiré de l’error, rectificaré i seré feliç. Per tant un món lliure i un món més segur = FELICITAT.



Éscert que posseïm la màxima llibertat però aquesta llibertat té uns límits:
Principis de dany: Que els meus actes no afectin els actes dels altres. Exemple: (Si un noi menja a les 4 de la matinada, menja. Que a tu t’agradi o no, no té res a veure amb que ell mengi. Ara si algú a les 4 posa música alta, si que t’afecta).
Principis de llibertat: La meva llibertat acaba on comença la dels altres.TIRANIA DE LA MAJORIA
Mill diu que una societat on manin les majories, està bé però que també s’han de defensar les minories. Que la majoria opini X no vol dir que sigui correcte i per tant potser gràcies a que una minoria pensi Y ens adonem de que estàvem equivocats. Per això és important que no desapareguin. Totes les majories abans havien estat minories.
Pel que fa a LES LLEIS: Hem de pensarmolt bé qui ens ha de representar perquè em d’intentar que les nostres lleis siguin representatives i que la majoria de gent hi estigui d’acord però que respecti la voluntat de les majories i minories. Exemple: (Amb les putes per exemple, no i estarà d’acord moralment, però políticament no pot prohibir-ho per tant farà un carreró per elles i qui vulgui anar i va).
A més, no s’han de protegir totesles minories per igual. Per saber quines hem de protegir i quines no, acudim al CRITERI DELS EXPERTS. La seva opinió és la més representativa perquè demanen opinió a diversa gent i arriben a una conclusió. Exemple: (Qui s’arrapenteix de llegir? NINGÚ. Qui s’arrapenteix de no saber llegir? TOTHOM. Per tant, conclusió: Hem d’obrir més biblioteques i menys prostíbuls). TOTES les minories sónacceptades per l’estat, però NO totes són subvencionades. Nosaltres voldríem que aquesta minoria “dolenta” desaparegués i podríem fer-ho tancant-los a la presó o perseguint-los pel carrer. Però hem D’EDUCAR-LOS, perquè s’adonin de que és incorrecte.









COMPARACIÓ MILL – PLATÓ PREGUNTA 4

PLATÓ
MILL
Tendència filosòfica

Idealista i racionalista
Utilitarista i liberalista...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Stuart Mill
  • stuart mill
  • Stuart Mill
  • stuart mill
  • Stuart Mill
  • Stuart Mill
  • Stuart Mill
  • Utilitarismo stuart mill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS