Superconductors

Páginas: 2 (275 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2011
Xerrada dels superconductors

1.Què son els superconductors?
Els superconductors, son un seguit de materials que son capaços de conduir corrent elèctric amb una resistèncianul•la (0Ω) en unes determinades condicions.
2.Quins materials son superconductors i en quines condicions?
Els materials superconductors son una gran varietat, des de els mes simplescom l’alumini, semiconductors alterats i aliatges metàl•liques. Aquests, es converteixen en superconductors en temperatures molt baixes, refredant-se el material. Alguns metallsnobles i la majoria de metalls fèrrics magnètics no ho son.
3.Premis Nobel relacionats amb els superconductors?
El primer Nobel relacionat amb els superconductors va ser per a JohnBardeen, Leon Neil Cooper i John Robert Scherieffer, per la seva contribució amb la teoria dels superconductors, anomenada BCS (1972).
El segon premi Nobel relacionat amb elssuperconductors va ser per a Leo Esaki, Ivar Giaever i Brian David Josephson per l’efecte túnel dels superconductors i el descobriment de l’efecte Josephson (1973).
El tercer i mes actualpremi Nobel relacionat amb els superconductors va ser el 2003 per als rusos Aleksey Alekséyevich Abrikósov, Vitaly L.Ginzburg i el anglès Anthony J.Leggett, per a la sevescontribucions a la teoria dels superconductors.
4.Utilitats dels superconductors.
Els superconductors son molt aplicats en l’actualitat, i en molts dels casos encara no s’ha extret tot elprofit possible.
Una aplicació és en els electroimants que utilitzem en l’accelerador de partícules, poden transportar grans intensitats de corrents en cables de secció diminuta.També el fem servir per als trens Levitants, els que floten sobre les vies i arriben a velocitats molt elevades. Una altre aplicació es en les ressonàncies magnètiques nuclears.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Semiconductors i superconductors
  • Layered Superconductors

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS