superior

Páginas: 4 (781 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
 Pregunta 1
En primer lloc, la diferència entre el cos i la ment és que el cos es pot captar a través dels sentits i dividir en parts, però, en canvi, la ment no es pot ni captar a través delssentits ni dividir en parts. Així doncs, la ment és única i íntegra a més de ser independent del cos.
En segon lloc, totes les coses materials o extenses es poden dividir amb el pensament.
Endefinitiva, la ment i el cos són diferents.

Pregunta 2
Ment  Substància indivisible que té per essència el pensar i que és independent del cos.
Coses materials o extenses  Substàncies divisibles i queocupen una regió en l’espai
Pregunta 3
El text anterior, el qual pertany a l’obra de Descartes anomenada Meditacions Metafísiques, afirma la defensa de l’autor envers el dualisme, és a dir, laseparació entre el cos i l’ànima.
El principi metafísic del sistema de Descartes el constitueix el pensament. Després de travessar les tres etapes sobre el dubte conegudes com “el procés del dubte”, vatrobar la primera resposta en el cogito. Trobà: “Jo no puc dubtar de que penso, ni de que, al pensar, estic existint.
Descartes distingeix dos tipus de substàncies: la substància infinita; Déu, laqual no necessita de cap altra per a existir i les substàncies finites. Una d’aquestes és el món (res extensa) i l’altra és el pensament (res cogitans). Tot i que aquestes substàncies finites estrobin estretament juntes, són diferents i independents l’una de l’altra.
L’atribut del jo que pensa és el pensament. Aquest mai podrà estar segur del que sent realment el cos, sinó que tindrà certesad’allò que creu sentir, que és diferent, ja que el pensament no pot sortir de la seva evidència interna.
Com a conclusió, Descartes al·lega que la ment podria existir sense necessitat del cos. Aixídoncs, la ment i el cos no són la mateixa cosa.
Per a obtenir la màxima puntuació cal que l’estudiant:
(i) expliqui amb les seves pròpies paraules l’argument per al dualisme que hi ha
en el text...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • superior
  • Superior
  • Superior
  • superior
  • superior
  • superior
  • superior
  • superior

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS