Tècniques D'Animació

Páginas: 5 (1009 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2013
TÈCNIQUES D’ANIMACIÓ
A nivell tècnic podem diferenciar les animacions segons hagin estat realitzades sense càmera (emprant els mateixos recursos de les joguines òptiques), amb càmera o directament amb ordinador.
També les podem diferenciar segons tinguin un caràcter tridimensional (l'espai que gravem o simulem és tridimensional) o bidimensional (gravem en pla o treballem virtualment només ambdues dimensions).
A més es poden classificar segons els formats d'imatge i els canals a través dels quals arribaran a l'espectador (projecció en sales, televisió, pàgines web, interactius...).
Farem una descripció de quatre classes d'animacions que utilitzen materials i tecnologies diferents:
Animació amb dibuixos
Els dibuixos animats es creen dibuixant cada fotograma. Al principi es pintavacada fotograma i després era filmat, procés que es va accelerar en aparèixer l'animació per cel·les o paper d'acetat inventada per Bray i Hurd en la dècada de 1910.
* Camp d’imatge:
* Moviment:
* Fons:
* Llenguatge cinematogràfic:
* Aplicacions
Tot i l'augment de les animacions realitzades directament amb l'ordinador l'animació tradicional continua essent emprada per al'elaboració de curts i llargmetratges i en molts casos constitueix la base per a després treballar amb d'altres formats d'animació.
Stop motion
Animació d'objectes, ninots, marionetes, figures de plastilina o altres materials així com maquetes de models a escala.
S'utilitza l'enregistrament "fotograma a fotograma" o "quadre a quadre" (frame a frame).
El stop-motion és una tècnica d'animació queconsisteix a aparentar el moviment d'objectes estàtics capturant fotografies.
En general es denomina animacions de stop-motion a les quals no entren en la categoria de dibuix animat, això és, que no van ser dibuixades ni pintades, sinó que van ser creades prenent imatges de la realitat.
- Filmació.
- Elaboració.
- Llenguatge cinematogràfic.
* -Animació de ninots de plastilina i de ninotsarticulats
En aquesta tècnica els elements a animar són personatges realitzats amb plastilina o amb d'altres tipus de materials que permetin articular-los.
* -Animació d'objectes
S'animen objectes reals, movent-los i variant la seva posició poc a poc gravant successivament per aconseguir fotogrames de tota la fase del moviment. Es pot treballar gravant en pla fent desplaçar un objectesobre una superfície o preparar un espai on aquest es mogui. Es poden utilitzar molts objectes flexibles o rígids. L'únic element necessari és que els puguem controlar fàcilment, que quan els col·loquem en una situació permaneixin estables.
* -Pixel.lació
És l'animació de persones, s'utilitza per fer trucs, aparicions i desaparicions, canvis sobtats. Normalment l'animació es fa conjuntamentamb objectes.
* -Animació de papers retallats (cut out)
És una tipus d'animació gravat generalment en pla sobre un suport on papers retallats de diferents colors, fragments de fotografies o fins i tot papers amb dibuixos, es desplacen progressivament mentre amb la càmera anem gravant els fotogrames.
* -Animació de sorra
També es treballa sobre un suport però en aquest cas el materialque s'utilitza és sorra. Amb aquesta es poden fer diferents formes i anar-les variant a mesura que es van gravant.

* Aplicació
L'animació en stop motion és encara molt utilitzada per a la realització de curt i llargmetratges i també espots publicitaris.
Animació per ordinador
L’ordinador aporta un conjunt de mitjans tècnics que fan més precís i ràpid el treball de l’animació.L’animació en dues dimensions segueix les normes i recursos del dibuix animat. L’animació en tres dimensions les normes de l’animació de ninos .
* Elaboració.
* Llenguatge cinematogràfic.
* Filmació.
* Aplicacions
Aquest tipus de tecnologia ha avançat molt i cada vegada s'utilitzen més aplicada a diferents productes. Destacaríem els curts i llargmetratges d'animació i sobretot els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tècniques
  • TREBALL TECNIQUES
  • tècniques de entrevista
  • Andrea Tecniques
  • Guitar Tecniques
  • Tècniques De Separació
  • TÈCNIQUES DE DECORACIÓ
  • Tècniques de separació

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS