Tecno

Páginas: 6 (1296 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2012
Examen Tecno Un 2 :
•Màquines termiques:
-La calor flueix sempre des d’un cos calent a un altre de fred espontaneament, pero no a l’inrevés, per fero cal efectuar un treball per mitja de determinats dispositius
-El treball es pot convertir directament i íntegrament en calor pero per convertirlo en calor en etreball calen dispositius.
-Aquests dispositius son capaós dextreure calor d’un cosfred i cedir-lo a un de calent o de convertir la calor en una certa quantitat de treball (Maquines Tèrmiques)
Eficiència tèrmica: les maquines tenen un rendiment, ja que no poden transformar tota lenergia que reben del treball
La màquina de Carnot:Cap maquina tèrmica que funcioni entre dues fonts tèrmiques determinades no pot tenir una eficiència superior a la d’una màquina tèrmica reversibleque funcioni entre les mateixes fonts.
Maquina tèrmica reversible és aquella que funciona cíclicament de manera que, quan evoluciona d’un estat a un altre pot efectuar el camí invers sense pèrdues d’energia

•Maquines tèrmiques generadores d’energia mecànica
-En general reben calor d’una font d’alta temperatura, transformen en terball la calor que reben, alliberen la calor a una font més baixatemperatura i operen dins d’un cicle.
•Maquines de combustió externa:
-Instalació de vapor:
-Els gasos procedents del cremador escalfen l’aigua que pasa per un serpentí, on augmenta la tº i la presió. Despres entra en la turbina on s’expansiona i produeix el treball. Aquest vapor un cop condensat, s’impulsa pe una bomba a través de l’economitzador, on els gasos provinents de la calderapreescalfen l’aigua. Finalment els gasos residuals abans de sortir per la xemeneia, escalfen l’aire fred provinent de l’exterior per que hi hagi una millor combustió i aixi augmentar el rendiment.
-Turbines de vapor:
-Turbines d’acció: A les turbines, el vapor que ve de la caldera arriba a una roda fixa que conté una serie de toveres repartides uniformement, a les toveres s’expansiona i es transforma laseva EP en EC. Aquest vapor surt a gran velocitat i incideix sobre els àleps d’una roda o rodet que es troba a continuació i el fa girar creant un treballl mecanic. -Turbines de reacció: Una serie de rodets amb aleps, uns fixos i uns mobils colocats amb diametres creixents fan que el vapor entri i pasi pels aleps dels rodets on els fixos actuen de toveres i orienten el vapor. Aquestsaleps estan conectats a l’arbre de sortida que fa el treball.
-A les instal.lacions d’alta potencia a cause de la gran energia Potencial del vapor (100bar >550º) no es transforma totalment en energia cinetica en una sola trubina i per aixo es fan servir diferents turbines, d’alta pressió (acció reacció) turbines de mitjana i baixa presió son de reacció.

•Maquines tèrmiques d’encesa provocada:-Maquines tèrmiques 4t -Cicle Otto(motors 4T)Gasolina
-1Temps Admisió: Obre valvula ADM, entre combustible polveritzat PMS-PMI (retard)
-2 Temps Compresió:Tanca la valbula ADM PMI a abans de PMS comprimint el combustible
-3Temps Explosio: Es produeix guspira a la bugia abans de PMS, explosió PMS a PMI
-4Temps Escapament: PIsto de PMI a PMS obre la valvula d’escapament abans de PMI-Maquines tèrmiques 2t
-Economics per la seva senzillesa, utilitzat maquines petites contamina + q el 4t , admissió pel carter
-1Temps: Admissio i compresió
-2Temps: Explosio i escapament

-Motors d’encesa per compressió o Diesel:
-L’explosio no és amb una guspira sino espontaneament degut a la presio i temperatura
-4T com els gasolina pero:
-ADM-només aire
-Comp-Molt mes alta que el cicleOTTO
-Explosió-Poc abans del PMS, s’injecta gasoil finalment polveritzat i + de 3000Kpa +600ºc. Explosio més forta perque es fa per a tot arreu accionada per el mateix motor gracies a una bomba injectora.
-Són + Robustos, duradors, comuns que els OTTo, contaminen menys, fan més soroll, menys complexos
-S’utilitzen per maquines més grans: trens Autocars Camions, Tractors etc. Veicles pesats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tecno
  • tecno
  • TECNO
  • tecno
  • tecno
  • Tecno
  • tecno
  • Tecno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS