Tema 1: Context Sociopolític Dels Anys Posteriors A La Guerra Civil Fins Als Anys 70 Condiciona La Producció Narrativa De L’època.

Páginas: 3 (665 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
Tema 1: Context sociopolític dels anys posteriors a la guerra civil fins als anys 70 condiciona la producció narrativa de l’època.

En el període de 1936 fins 1939 la rebel•lió militar feixistacontra la República va ser dominada a Catalunya i a Valencia però triomfà a Mallorca. Posicions del escriptors: fugida de una realitat conflictiva ai l’emigració a l’estranger; Emigració moral;vinculació al franquisme; lleialtat a la República i a la Generalitat que va contribuir a la continuïtat de la vida cultural i literària i a reorganitzar-la.
La narrativa publicada durant la guerra segueix lestendències de 1925: El corrent psicològic és molt significatiu amb l’aparició d’Aloma de Mercè Rodoreda; la trajectòria de Salvador Espriu amb Letízia i altres proses (1937).
Son demandades lesnovel•les de temes de guerra però porques son escrites. Aquest tema va donar resultats més positius als contes que com a gènere breu fomentat per la premsa. La majoria dels escriptors tracten el tema“sobre l’experiència de la guerra”.

Durant la postguerra la literatura de l’exili és una periodització feta sobre un component històric.
Els efectes de la postguerra sobre la producció literària son:la presencia superior de l’assaig i la poesia; en la prosa abunden els temes de l’experiència sobre la guerra, l’exili i els camps de reclusió; frontera difusa entre les modalitats imaginatives(crònica o moralisme) i les imaginatives ( novel•la i conte) .
L’exili com a tema de tractament literari en la producció narrativa. No es posa la figuració del viatger homèrica sinó que s’imposa la condicióbíblica. Sense possibilitats de retorn a un temps i a un lloc perduts.
Altres temes relacionats amb l’exili són: el viatge cap a lo desconegut, l’atracció/ repulsió per l’exòtic, la nostàlgia, laperduda d’identitat pròpia...
Hi ha diferents formes d’escriptura: narrativa testimonial, realisme màgic, psicologisme...

En l’època dels 50 es va prohibir durant 7 anys i mig els usos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Explica en quina mesura el context sociopolític dels anys posteriors a la guerra civil fins als anys 70...
  • Explica En Quina Mesura El Context Sociopolític Dels Anys Posteriors a La Guerra Civil Fins Als 70...
  • teatre dels anys 70 fins l'actualitat
  • La narrativa des de la postguerra fins als anys 70
  • La Narrativa Dels Anys 70 Fins A L'Actualitat
  • LA POSTGUERRA FINS ALS ANYS 70
  • Tema 1. Context sociopolític de la postguerra i producció narrativa de l'època
  • 4. Què Destacaries De La Narrativa Dels Anys 70 Fins A L’actualitat? Reflexiona, Sobretot, Entorn De Les...

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS