Tema 1

Páginas: 6 (1467 palabras) Publicado: 8 de abril de 2015
Tema 1

El tipus de professionals que estaven implicats en la creació i la transmissió de la poesia èpica o epopeia eren els joglars. El gènere del roman va aparèixer a les societats del nord de França al segle XII per uns monjos. 
I han dos generes lírics el roman i la poesia èpica, el roman sorgeix escrit en versos de vuit síl•labes que rimen de dos en dos (octosíl·labs apariats).El roman erallegit (en privat o en públic). L'altre gènere era la poesia èpica que consta de versos llargs, l'estructura es dividia en capítols, epígrafs... 
El trobadors eren els professionals implicats en la creació de la poesia èpica mentre que els joglars eren els que la transmetien de castell en castell.
Tema 2
Durant el s.XII van sorgir les obres escrites en llati per una necessitat; la de produirobres escrites en una llengua que utilitzessin els grups laics per tal d’arribar a més públic. La nova cultura escrita es va promoure des de les escoles urbanes i molts monjos van abandonar els seus hàbits religiosos per a traslladar aquestes idees i cultura a les escoles. 
Les corts, també interessades en aquests intercanvis culturals van transmetre aquestes idees ja que els interessava.
Quant a lesgenealogies es van escriure unes cròniques amb la intenció de forjar un passat gloriós a les families amb poders polítics. Tenim per exemple l'escrit de Roman de Brut.
Tema 3
Al Segle XII l'amor cortès va expressar una relació totalment nova entre l'home i la dona, ja que abans a la dona la tenien com a segon plànol. En contrast amb l'ambient brutal de les guerres feudals neix un entorn culturalde música, poesia i jocs que s'havia anat forjant per influència de les dones.
Es van suavitzar els costums sexuals de manera que l'home va admetre la possibilitat entre desig i satisfacció, interval en que inclou el plaer de sentiments. Altres grups van tendir a imitar els nous costums de l'amor cortès de la classe dominant.
El roman li donava un paper molt més important a l'amor cortès on ladona, era la protagonista d'aquest nou gènere de les Corts del nord de França.

Tema 5
En el segle XII, els habitants vivien en castells de construcció rudimentària i fràgil, En la torre del castell, era el lloc de la guaita i la defensa, un lloc privilegiat per la seva alçada i el seu accés difícil. La sala era amplia, amb xemeneies al mig, era el lloc on es menjava i on es celebraven les festes mesimportants de I'any. I la cambra era un espai femení separat per una cortina de la sala
La classe cavalleresca difon una sèrie de normes matrimonials durant la segona meitat del segle XII amb l'objectiu de no dividir el patrimoni, sinó de reforçar el poder. Només podien casar-se els primogènits. Aquestes normes van afavorir la creació d'un grup de joves cavallers que es dedicaven a l'errancia, ala vida de tornejos.

Tema 1
Un clergue anomenat Wace va decidir traduir al francès la  pseudohistòria de Monmouth, que era una gran mentida. Aquesta nova versió s'anomenarà Roman de Brut i remuntarà l'origen del rei Artús, i per tant el regnat de la dinastia normanda, a l'època romana. Això li venia de perles a Enric II, el qual es va casar amb Elionor d'Aquitània per a poder expandir el seuterritori. Aquesta gran mentida es va propagar, fins i tot, va arribar a confondre a Enric II amb el mateix rei Artús que havia retornat. Així Enric II va acabar adquirint una gran fama, però ell no va ser l'únic afavorit per les cròniques, també van afavorir a molts reis catalans amb el seu ús propagandistic
L'objectiu d'aquestes cròniques no només era fer als reis estimats, també tenien un objectiuclarament polític. Era forjar uns regnats gloriosos, esplèndids i dignes de recordar.
Tema 2
AlSegle XIIcomencen a haver-hi canvis en les tècniques i procediments sobre l'escriptura.Un dels canvis al segle XI es l'aparició de l'escolàstica que era un mètode per excel·lència d'organització del saber a l'edat mitjana. Es fonamentava en el domini de la gramàtica llatina( d'un vocabulari precís ) i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 1
  • TEMA 1
  • Tema 1
  • tema 1
  • Tema 1
  • Tema 1
  • Tema 1
  • TEMA 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS