TEMA 1

Páginas: 2 (272 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2015
TEMA 1: LA LIRICA

Poesia arabigovalenciana

El llatí es la llengua de cultura dels centres Intel·lectulars. L’arab es la llengua de la civilització islàmica.
La poesia àrabd’al-Andalus es considera la manifestació lírica més important d’Europa abans de l’aparició de le llengües romàniques.
Els temes i gèneres poètics engloben: poemas bèl·lics, cassidespoesia eròtica, poemas bàquis, epitafis, poemas filosicomorals etc

LA LIRICA TROBADESCA

La lírica trobadoresca podria considerar-se com una de les manifestacions artístiques mésrellevants dels segles XII i XIII.
La figura del juglar, este era qui s'encarregava de d'interpretar lascreaciones dels trobadors. Ells estaven en contacte amb les classes baixes,en les que lamayoría de la població era analfabeta i s'encarregaven de recitar i cantar a mode deentretenimiento. Eren netamen.

L’AMOR CORTES

Caracteristiques:
La teoria del'amor cortés suposa una concepció platònica i mística de l'amor, que es pot resumir en els punts següents: Origen cortesà de la Dama, ella residix i es troba en un lloc físicdeterminat, tall senyorial, castrum o burg, pertany a l'elit urbana. Total submissió de l'enamorat a la dama (per una transposició a l'amor de les relacions socials del feudalisme,l'enamorat rendix vassallatge a la seua senyora) . Açò origina el "sufrimiento gozoso". L'amada és sempre distant, admirable i un compendi de perfeccions físiques i morals. L'estatamorós, per transposició a l'amor de les emocions i imatgeria religioses, és una espècie d'estat de gràcia que ennoblix a qui ho practica. Els enamorats són sempre de condicióaristocràtica (encara que també és comú que l'enamorat siga d'un grau social inferior al de l'amada) . L'enamorat pot arribar a la comunicació, amb la seua inaccessible senyora.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 1
  • TEMA 1
  • Tema 1
  • tema 1
  • Tema 1
  • Tema 1
  • Tema 1
  • TEMA 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS