Tema 2 CMC

Páginas: 2 (435 palabras) Publicado: 23 de enero de 2014
EFECTE HIVERNACLE

Alguns gasos minoritaris són els que controlen el clima i, per tant, la vida. El vapor d'aigua, el diòxid de carboni i el metà són gasos d'hivernacle. Aquest gasos sóntransparents per a la radiació solar, però opacs per a la infraroja. Aquests gasos, també, atrapen aquesta energia tèrmica que emet la Terra, amb que elevem la temperatura superficial del planeta als 30ºC.Sense aquests gasos la temperatura mitjana de l'atmosfera seria de -18ºC.

L'aire calent perd densitat i s'eleva i l'aire fred ocupa el seu lloc i es així com es formen les brises, el vent i elshuracans.





PER QUÈ L'AIGUA ESTÀ EN ESTAT LÍQUID?

Hi ha tres fets que fan que la nostra aigua estigui en estat líquid en comptes de en estat sòlid o gasòs:

La proximitat al Sol.
La superiormassa de la Terra i, per tant, superior gravetat. Això li permet mantenir una atmosfera, i la pressió atmosfèrica limita la evaporació de l'aigua.
Per l'existència en l'atmosfera de gasosd'hivernacle, que impedeixen la congelació de la hidrosfera.



SUBDUCCIÓ

En alguns llocs, les plaques xoquen i generen orògens de vora continental com els Andes o intracontinentals com l'Himàlaia; enaquestes zones l'escorça oceànica es destrueix en introduir-se en el mantell, procés que anomenen subducció.


PROVES DE LA DERIVA CONTINENTAL

Wegener va afirmar que els continents es van anardesplaçant lentament fins a arribar a la geografia actual. És el que nosaltres anomenen dervia dels continents.

Wegener va analitzar diferents proves per formular la seva teoria:

Provesgeogràfiques: Va observar una gran coincidència entre les formes de la costa dels continents, en especial entre Amèrica del Sud i Àfrica.
Proves paleontològiques: Hi ha diversos fòssils d'organismes idènticstrobats en punts molt llunyans entre si, per exemple a AS, Àfrica, Índia i Austràlia. Els estudis indiquen que aquests organismes eren incapaços de recórrer i creuar els oceans que avui separen aquests...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CMC TEMA 2 LOL
  • Cmc questionario del tema 2 (en valenciano)
  • RESUMEN TEMA 2. CMC. NUESTRO PLANETA
  • Apuntes Tema 2 Cmc
  • Cmc Tema 2
  • CMC 2
  • Cmc 2
  • Vocabulario de los Temas 1 y 2 de CMC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS