TEMA 2 EDUCACIÓ SOCIAL

Páginas: 6 (1254 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2015
TEMA 2 EDUCACIÓ SOCIAL
La llegenda del naixement de Roma
Segons diu la llegenda, tot s’inicia a la batalla de Troia. Un dels herois de la batalla de Troia (Eneas) quan acaba la batalla, marxa de Troia va cap a la costa d’Italia. Diuen que es va fer molt amic dels Llatins (del rei). Aquest rei dels llatins tenia una filla Lavinia, i Eneas es va enamorar. El rei va permetre que Eneas i Laviniaes casesin i es va convertir en llati.
Al cap d’unes generacions, una besnetad’Eneas i Lavinia que es deia Rea Silvia, va ser seduida pel deu Mart. D’aquesta seduccio neixen 2 bessons: Ròmul i Rem. Pero Rea Silvia abandona als nadons al riu Tiber. Pero aquests nadons no moren perqueina lloba els trova i els va criar i alletar. Per aixó l’escut de Roma es una lloba amb dos nens alletant.
Quanaquests nens van creixent i quan mor la lloba, crean una ciutat al lloc on habien estat creixent. Aquesta ciutat era Roma. Aquesta ciutat va creixent molt i Romul i Rem decideixen fer una valla per controlar el creixement. I fan un jurament tothom que vingui a Roma, no podrá marxar de Roma i qui marxi el matarem. Amb tan mala fortuna que al cap d’un temps, estaven els dos al costat de la tanca i Remcau, trenca la valla i surt fora del territorio. En aquest moment Ròmul ha de decidir (pel jurament) matar a Rem. En aquest moment Ròmul va ser eregit com el primer rei de Roma.
Fets verídics i reals
El naixement de Roma esta datat al 753 aC. Es va eregir a una zona pantanosa al costat del riu Tiber que es deia Laci. En aquesta zona hi havia el poblat dels Llatins que eren agricultors ipastors, eren pacífics. En aquella epoca, a la península itàlica hi havia altres pobles: Samnites, Grecs...i de tots els pobles que hi havia a la península itàlica hi havia un que era el mes destacat Etruscos. La ciutat de Roma comença a créixer i el que fa es rebre influencia etrusca en dos apartats:
Enginyeria els etruscos eren uns grans enginyers. Els romans incorporen a la seva cultura molta cosade la civilització urbana
Aqüeductes
Ponts
Clavegueram
Art funerari
Retrats dels difunts als sarcòfags.
Fer pintures a les parets de les tombes.
A poc a poc, la ciutat va creixent i el que succeeix es que es van desenvolupant unes classes socials importants. Hi destaquen dos grups:
Patricis
normalment constituïen una minoria de famílies aristocràtiques, que es consideraven descendentsdirectes dels fundadors de Roma
com a aristòcrates tenien uns avantpassats comuns
eren els propietaris de les terres
eren els qui governaven a la ciutat de roma.
Plebeus
Grup de persones que havien arribat a Roma despres de la seva fundació
Molt mes nombrosos que els patricis
Eren artesans, pagesos i comerciants
No tenien terres
No tenien drets polítics no podien participar del govern de laciutat de Roma.
La monarquia Romana
El sistema polític que te Roma a la seva creació, es una Monarquia.
Sistema polític en el que el poder esta en una persona però no es una tirania.
Els reis romans eren escollits i tenien poders religiosos, judicials i militars. La suma d’aquests poders, els romans li van posar el nom de Imperium (poder). En aquesta epoca, Roma, comença a desenvolupar uncomerç amb els pobles del voltant.
La gran majoria dels reis son reis d’influència Etrusca o amb linatje etrusc. Aquest epoca dura desde el 753 fins al 509 aC.
A l’any 509 aC, l’ultim rei de RomaTerquini el superb va començar a implantar un sistema dictatorial a Roma i comença a fer el que vol amb la política romana. Això provoca que el poble romà es posi en contra d’aquesta política. Aixòprovoca que els Patricis i els Plebeus s’aliin per fer fora el rei. Es provoca una mena de cop d’estat i Terquini ha de marxar de Roma per salvar la seva vida. Amb la marxa del rei, els patriicis i els plebeus arriben a un pacte implantar un nou sistema polític la Republica. Un sistema polític en el que el poder recau en els ciutadans.
La República
Comença l’any 509 aC i finalitza l’any 27 aC....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 1 Social 2
  • tema 2 educació fisica
  • sociales diversificacion repaso 2 tema 4 de eso
  • Tema 2. la invesigación social
  • Tema 2 Habilidades Sociales
  • La Educaci N Organismo Social 2
  • Tema 2
  • Tema 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS