Tema 6

Páginas: 2 (441 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2015
Tema 6
Espanya una monarquia parlamentaria
Espanya es una monarquia parlamentaria. . El rei és el Cap de l'Estat, però el Govern és elegit pel Parlament. Al Govern li correspon la direcció de lapolítica de l'Estat i pot dissoldre el Parlament.
El rei es la màxima representació de l’estat dintre del país i en les relacions exteriors. Es el moderador de les institucions.
La nostra forma degovern, establerta a la Constitució, es basa en la divisió de poders: legislatiu: elaborar i aprovar les lleis (parlament), executiu: aplicar les lleis (governs) i judicial: jutjar i fer el que s’ha jutjat(jutges i tribunal de la justícia).
El parlament esta format per el congres dels diputats i el senat, aquest s’elegeixen cada 4 anys. Tenen dos funcions fonamentals: elaboració i aprovació de leslleis i la del control del govern.
El Govern esta format pel president i el ministres i s’encarrega d’aplicar les lleis dirigir la política i fixar els objectius que cal assolir.
El jutge i el tribunal dela justícia controlen que s’apliquen les lleis i imparteixen justícia. El màxim òrgan judicial es el tribunal suprem.
Els partits polítics son els canals dels quals la ciutadania pot intervenir en lapolítica elegint democràticament el partit cada 4 anys.

Podemos
El partit polític “podemos” es un partit polític nou de 2014 que esta format per polítics i representants diferents als demes.“podemos” han format una nova forma política que es transparent, ciutadana, oberta, democràtica i eficaç. Que fa que tots podrem debatre i decidir.
El esco es el càrrec que te cada representat en cada partitpolític.

L’estat de les autonomies
L'any 1978 la Constitució Espanyola va començar a constituir-se en comunitats autònomes, així com l'organització descentralitzada de l'Estat. Abans d’això va existirdos models d’organització. El centralista que es un únic centre amb capacitat de decidir i descentralitzat que admet la existència de mes centres de dedició política.
Entre els anys 1979 i 1983...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TEMA 6
  • TEMA 6
  • TEMA 6
  • TEMA 6
  • TEMA 6
  • Tema 6
  • Tema 6
  • TEMA 6

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS