Tema1 Resistencia

Páginas: 12 (2865 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2015
UNITAT DIDÀCTICA: LA RESISTÈNCIA
1-concepte de resistència
És la capacitat que té l’organisme per suportar una activitat perllongada. Per exemple, realitzar un llarg recorregut en bicicleta, córrer durant 20 minuts, ballar durant unes quantes hores etc.. retardant l’aparició de la fatiga

2-Classificació de la resistència
2.1Segons el sistema energètic utilitzat:
a)-Resistència Aeròbica: Sónesforços en què l’oxigen que arriba als músculs que treballen és suficient per realitzar l’exercici. Són esforços de més de 3 minuts a una intensitat moderada. Per exemple caminar, córrer o pedalejar durant 30 minuts a una intensitat mitja (120-150 pulsacions minut)

b)-Resistència Anaeròbica: Són esforços on les necessitats d’oxigen del múscul que treballa són superior a la nostra capacitat persubministrar-lo. Es produeix llavors un dèficit d’oxigen. Com és lògic i atesa la falta d’oxigen, es tracten d’esforços curts , de menys de tres minuts i molt intensos . Per exemple pujar una costa de 100mts amb una pendent considerable pedalejant a una velocitat alta (150-180 pulsacions/minut). Quan s’acaba l’exercici s’haurà de pagar el deute d’oxigen contret.

2.2-Segons l’orientació deltreball a realitzar:
a)Resistència general: Capacitat de resistir la fatiga en activitats quotidianes.
b)Resistència especial: Capacitat per resistir una activitat concreta. Per exemple: Una corredora de marató es fatigarà molt més que un tenista en jugar un partit de tenis, i a la inversa, un tenista no aguantarà 20 km seguits.

2.3-Segons el volum de musculatura implicada:
a)Resistència local:L’activitat sols afecta al voltant d’un 40% de la musculatura (flexions, abdominals, ...)
b)Resistència orgànica: Quan l’exercici implica més d’un 40% de la musculatura del cos, exigint un major funcionament del cor i pulmons (nedar)
 Relacionades amb benefici de la salut: R general, R orgànica i R aeròbica. Les activitats aeròbiques són prioritàries per a la promoció de la salut pel seu caràctermoderat i continu. Intervenen grans grups musculars i s’activen els sistemes cardiovascular (cor i sistema circulatori) i respiratori (pulmons).
3-COMPONENTS DE LA CÀRREGA EN EL TREBALL DE RESISTÈNCIA
 Concepte de càrrega: Totalitat del treball o estímuls a realitzar en una sessió o activitat que produeix un desequilibri homeostàtic contra el que el nostre organisme reacciona activant elsmecanismes d’adaptació i supercompensació, amb la funció de restaurar l’equilibri al nivell inicial o per a damunt d’aquest.
 Components de la càrrega seran elements essencials per organitzar , controlar de forma correcte l’entrenament.
1-Intensitat: Indica la qualitat de l’exercici, és a dir, el fort, el dur, el ràpid o l’ampli (en el cas de la flexibilitat) que és un exercici. Ens referim a laquantitat de treball realitzat en la unitat de temps, obtenint la potència de l’exercici. La FC és l’indicador de la intensitat de la càrrega.
2-Volum: Representa l’aspecte quantitatiu de la càrrega. Se refereix a la totalitat de treball que es realitza sobre l’organisme; és expressat en temps, distància, en pes i amb el número de repeticions/series.

2.1-Durada: Temps que dura un exercici: 20minuts, 5 minuts, 1 hora etc...

2.2-Repeticions: Número de vegades que es repeteix un exercici. Per exemple 15 vegades, 10 vegades, 30 vegades..

2.3-Sèries: Són blocs de repeticions. Per exemple, 2 sèries de 15 repeticions es refereix a realitzar 2 vegades 15 repeticions d’un exercici, recuperant un temps determinat entre cada sèrie.

2 SÈRIES DE 15 REPETICIONS=

15 repeticions (1ªSÈRIE)DESCANS
15 repeticions (2ª SÈRIE)

3-Recuperació: Absència d’aplicació d’estímuls d’entrenament. Mitjançant la recuperació se pretén la regeneració de la capacitat de treball després de l’aplicació d’un estímul. És un procés regeneratiu, ens permet la realització de nous esforços.


4-Freqüència: Indica quantes vegades a la setmana s’exercita aquella capacitat: 2 vegades, 3 vegades, 4...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema1
  • tema1
  • Tema1
  • Tema1
  • tema1
  • Tema1
  • Tema1
  • Tema1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS