Teoria Models Atomics Examen

Páginas: 5 (1136 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2015
L’ÀTOM
Els àtoms són tan petits que és impossible veure’ls. Amb tot, els darrers avenços tecnològics permeten que ens apropem al seu món. Així, gracies a un instrument anomenat microscopi d’efecte túnel podem manipular àtoms i obtenir imatges tan espectaculars com la que es mostra (els monticles representen àtoms d ferro disposats sobre uns superfície de coure).
ESTRUCTURA ATÒMICA
S.V a.C.Demòcrit d’Abdera
Matèria formada per partícules indivisibles que ell anomenà ÀTOMS
Principis S.XIX John Dalton
Formula la teoria atòmica basant-se en la idea d’ÀTOM de Demòcrit. La seva teoria atòmica permet justificar les lleis de la combinació química.
1897 Descobriment de l’electró:
Fenòmens com l’electròlisi i les descàrregues elèctriques en tubs de gas a baixes pressions i la radioactivitatnatural van permetre conèixer aquesta partícula.
1906 Descobriment del protó:
Els electrons es desplacen dins del tub de raigs catòdics, del càtode(-) a l’ànode(+) i, en fer-ho ionitzen, per xoc, els àtoms o molècules del gas que conté aquest tub. D’aquesta manera s’originen en el tub ions positius atrets pel càtode i quan aquest és perforat els ions passen pel forat produint una dèbillluminositat: raigs canals o positius (protons)

MODELS ATÒMICS

MODEL DE J.J.THOMSON (1904):
EXPERIMENT: Basat en el descobriment dels electrons. Si es col·locava un gas a baixa pressió en un tub de vidre i s'hi aplicava una diferència de potencial elevada, el gas es tornava conductor i emetia partícules de càrrega negativa, ja que es desviaven cap a la zona positiva en aplicar un camp elèctric.
MODEL:MODEL DE RUTHERFORD (1911)‏
EXPERIMENT: Va situar una làmina molt fina d'or enfront d'un bloc de plom amb un orifici que contenia una substància radioactiva. Al voltant de la làmina d'or va disposar-hi una pantalla de sulfur de zinc, on es podien veure els impactes de les partícules alfa (carregades positivament) com a diminuts esclats. La majoria de partícules travessaven la làmina sensedesviar-se, un 0,01% es desviaven i poques van rebotar.


MODEL:

Si són poques les partícules desviades de la seva trajectòria, la càrrega positiva i gairebé tota la massa de l'àtom s'ha de trobar concentrada en un volum molt petit, anomenat nucli.
La mida de l'àtom és molt més gran que la del nucli i inclou l'anomenada escorça electrònica, on se situen els electrons.
Pocs anys després va anunciarl'existència d'una partícula sense càrrega i que estaria situada en el nucli. Aquesta partícula va ser identificada per J.Chadwick l'any 1932 i va rebre el nom de neutró.

Descobriment del neutró(1932)
El descobriment del neutró va ser realitzat per James Chadwick el 1932. Chadwick va mesurar la massa de la nova partícula deduint que era similar a la del protó però amb carrega elèctricamentneutra. Així, es va observar que el nucli atòmic estava format per neutrons i protons, i el nombre de protons era igual al d'electrons.
Recordatori:
Nombre atòmic Z= nombre de protons del nucli de l’àtom d’un element
Nombre màssic A= nombre de protons i neutrons del nucli de l’àtom
Isòtops=Àtoms d’un mateix element que tenen diferent nombre de neutrons, per tant, massa diferent
u.m.a.=Unitat de massaatòmica= és la massa de la dotzena part de l’àtom de carboni 12.
Massa atòmica=Mitjana ponderada de les masses dels isòtops d’un element
Cap al model quàntic de l’àtom: Els espectres atòmics

Radiació electromagnètica: Quan una partícula carregada, com ara un electró, canvia la seva velocitat (s'accelera o es frena), emet radiació electromagnètica, que consisteix en un camp elèctric i un magnèticque vibren perpendicularment.
Espectre electromagnètic: En el buit totes les ones electromagnètiques es desplacen a la mateixa velocitat, però cada una es caracteritza per la seva longitud d'ona (o freqüència). El conjunt de totes les longituds d'ona s'anomena espectre electromagnètic( des dels més energètics raigs gamma fins a les poc energètiques ones de ràdio, passant per la llum visible)....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • models atomics
  • Models Atomics
  • Models Atòmics
  • Models atòmics
  • Resum models atòmics
  • EXAMEN DE TEORÍA ESTRUCTURAL
  • EXAMEN PARCIAL DE TEORIA DEL ESTADO
  • Examen Teoria Organizacional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS