terra baixa

Páginas: 5 (1076 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2014
Terra baixa
1.Comenta i explica detingudament el significat d´aquestes paraules.Explica el significat de la paraula arcadia en aquest context.
-L`autor Angel Guimera creu en la bondat de les persones , es a dir en la seva humanitat, que es veu corrompuda.Aixó l´autor en vol mostrar a traves de les lluites o conflictes que tenen les diferents societats urbanas i rural, en aquesta divisio dedues terres o sosietats afecta més a la terra baixa o societat rural que no a la urbana que es representa com l`allta.Aquest conflicte es veu representat dins de l´obra a traves de Menalic i en Sebastia.
2.Analitza el personatje de marta fins al moment que compren que menalic havia estat enganat.I el seu caracter a partir d´aquest moment.
-Marta és un personatje marginat.El seus origens són pobresmolt caritaria, va ser abandonada a l´escala d´una iglesia.Marta noia adoptada va anar a viure a la terra baixa en la cual va ser ben reguda.Marta se la pot veure en conclusio com una joguina perque es tractada como un objecte y no se dona compta fins final de l´obra.
3.Intenta comentar el paper de marginalitzacio social que exerceix Marta.Com a dona i com a dessclasada socialment.
-Marta esconsidera dins de l´obra un personatge marginat, ja que el poble te molts de perjudicis sobre aquesta per el seu origen adjectiu que fa que molta gent tingui perjudicis sobre aquesta. A demes com a dona sofereix un gran engany quant aquesta descobreix que el seu matrimoni amb el Menalic és mentira sense saber-ho per en Sebastia.Peró a la llarc de l´obra els seus sentiments cambien i s´enamora denMenalic am el cual vol fugir a la terra alta es a dir aquell llóc que idealitza.
4.El paper de sebastià.Es pot dir que Sebastià es deixa endur per la passió per Marta i cegament és duit al seu trágic , o més bé és endut per la seva ceguesa moral?
-Desde un principi en estima la Marta des de que ella va arribar pero les seves sircustancias fan que Sebastiá no s'hi pot casar per què està arruïnatd´aquesta manera serca an menalic i comença aquí un triangle amorós, en el qual la Marta cambia el seus sentimentes , i en Sebastià la perdrà per la seva propia necesitats egoista.
5.Fes una redacció en què estableix un paral·lel entre l´acció de l´obra, és a dir , una acció de triangle dramatic, i una obra actual en què tambè es doni una situació semblant: dues persones que es disputen l´amor d´una tercera.
- Una clara comparació per aquesta obra seria la pelicula Pearl Harbor ya en dins d´aquesta obra i concentra un gran parescut dos amics aviadors entren a l'armada després, una s'enamora d `una infermera i per desgracia l'és traslladat a Anglaterra acombatir, on cau el seu avió i tots ho donen per mort mentre el seu amic se'n va amb la seva nòvia i acaba embarazandola al poc temps elseu amic torna sa i estalvi i es baralla amb el seu amic. Passen la nit reflexionant i l'alba arriben els japos atacant pearl harbor.Es preparen per atacar japon comencen a modificar els avions i parteixen comencen l'atac abans del previst sorgeixen problemes, i aconsegueixen aterrar a les costes de Xina les quals estan envaïdes pels japonesos els 2 amics aconsegueixen refugiar però els troben iels ataquen ells es defensen, però maten l'amic que embaràs a la núvia de l'altre en això us rescaten temps després es veu com arriben els supervivents a eua amb el cos de l'amic la història acaba amb la núvia i el nuvi i el seu fill adoptat, es a dir com acaba amb la mort d´uns de el protagonistas que estroben dins d´aquest triangle amoros.
6.Vocabulari.
-Cabassos: Senalles d'espart-Esclofollar: llevar la closca.
-Trapecer: trapella.
-Anclusa: peça d'hacer que utilitzen els ferrers.
-Fornal: forn on es barreja carbó i aire.
-Baladejar: cridar.
-Pedrega: tirar pedres.
-Espigar: agafar les espigues.
7.El romanticisme i el realisme de terra baixa .Distingueixen els elements romántics (passío encesa dels personatges, per exemples) dels elements realistes (el llenguatge i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • terra baixa
  • terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra Baixa
  • Terra Baixa
  • Terra Baixa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS