Text Argumentatiu

Páginas: 3 (517 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2013
Text argumentatiu
Un text argumentatiu és aquell on predomina l'argumentació i que exposa l'opinió de l'autor sobre un assumpte.
Taula de continguts [amaga]
1 Definició
2 Estructura
3 Recursoslingüístics
4 Referències
[modifica]Definició

Argumentar consisteix a exposar de manera raonada i lògica unes opinions butralles per tal de convèncer algú que manifesta una altra opinió.L'argumentació és un exercici discursiu i dialèctic al llarg del qual l'argumentador tracta d'influir en el pensament del seu interlocutor amb l'objectiu de fer-li creure allò que exposa i de fer-li canviarel punt de vista.
En un text argumentatiu hi predominen els judicis de fet (objectius) per sobre dels judicis de valor (subjectius). Els discursos polítics, els assaigs, els articles d'opinió, elseditorials, els sermons, les queixes, etc. són part dels textos que formulen arguments.
[modifica]Estructura

A més d'afirmar o negar una cosa, el text argumentatiu ha de presentar els arguments. Perdur-ho a terme, es divideix en les següents parts:
L'exposició: es presenta la tesi, la idea que es vol demostrar.
La demostració: es presenten els arguments que corroboren la tesi de qui argumentai que han de servir per convèncer l'interlocutor.
La conclusió: recull i enuncia de manera sintètica i clara la tesi de l'autor i ofereix nous temes per tractar en un futur.
En la tradicióanglosaxona, s'ensenya a escriure textos argumentatius usant els anomenats paràgrafs de Schaffer com a estructura bàsica. Cada paràgraf ha de tenir un mínim de cinc oracions. La primera introdueix el tema, lasegona l'amplia i dóna raons si cal, les dues properes el comenten aprofunfint en la idea exposada o bé rebatent un altre punt de vista i la cinquena fa una conclusió que prepara per a la següentidea (és a dir, introdueix el tema del següent paràgraf).
[modifica]Recursos lingüístics

La presentació de la tesi ha de procurar atreure l'interès del receptor, cosa que es pot aconseguir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Text argumentatiu
  • El text argumentatiu
  • Text argumentatiu
  • El Text Argumentatiu
  • Text argumentatiu.
  • El text argumentatiu
  • El Text Argumentatiu
  • text argumentatiu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS