Text argumentatiu.

Páginas: 3 (540 palabras) Publicado: 12 de enero de 2014
Text argumentatiu. Badar el Khallouf 2n BAT B
Gràcies al nostre coneixement del període en què s’ha format lanostra llengua, podrem opinar sobre una tesi plantejada per la professora de llengua catalana a classe. La idea a analitzar és la següent: “La normalització del català depèn de la voluntat i l’actituddels parlants o bé de les institucions públiques?”.
La normalització del català depèn més, des de el meu punt de vista, de les institucions públiques que no pas de la voluntat i actitud delsparlants i per defensar aquesta opinió donaré una sèrie d’arguments de dos tipus, històrics i actuals.
Per començar, citaré els arguments històrics que demostren com les institucions han influït en aquestanormalització de la llengua catalana.
En primer lloc, la subordinació del català per sota del castellà a causa de la marxa de la cort de Ferran d’Aragó a Castella. Aquesta cort, mantenia lavitalitat del català culte, ja que els documents administratius de l’època s’escrivien en llengua catalana. No obstant això, el català culte va seguir viu gràcies a la poca, però suficient, gent quen’escrivia.
Igualment, la Cancelleria Reial, institució que vetllava per la llengua catalana, va fer un pas molt gran en aquesta normalització, ja que atorgà a la mateixa llengua flexibilitat expressiva iriquesa lèxica.
De la mateixa manera, el Decret de Nova planta imposat pel govern absolutista de Felip de Borbó, va provocar un intent d’homicidi de la llengua catalana, així doncs, no cal dir queaquest fet va ésser un factor de crisi de la llengua catalana de l’època.
En la mateixa línia, la “Sobregaya Companyia dels Set Trobadors”, mitjançant la instauració dels Jocs Florals, va crear unperíode d’efervescència literària anomenat Renaixença, en que la cultura catalana va fer un salt, pujant exponencialment de prestigi.
En quant als arguments més actuals, moltes institucions estan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Text argumentatiu
  • El text argumentatiu
  • Text argumentatiu
  • El Text Argumentatiu
  • Text Argumentatiu
  • El text argumentatiu
  • El Text Argumentatiu
  • text argumentatiu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS