"The dreamers" (Soñadores) - Bernardo Bertulocci (en Català)

Páginas: 4 (971 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2013
THE DREAMERS (SOMIADORS)
Bernardo Bertolucci, el director d’aquesta pel·lícula, és conegut per el seu estil visual. Va néixer a Parma, Itàlia al 1940. Va estudiar a la universitat de Roma i eraconegut com a poeta. Bertolucci va portar al cine la novel·la “The holy innocents”, escrita per a Gilbert Adair. Tot i que el títol no és el mateix, l’autor de la novel·la i el director es van posard’acord per a triar el nom d’aquesta pel·lícula i per fer la novel·la a mida per a què quedés una bona historia cinematogràfica.
“The Dreamers” és una pel·lícula per a homenatjar a tota una època històricai cinematogràfica, concretant la història a l’abril i el maig de 1968. Mesos importants per a la societat francesa, Europa i la resta del món occidental, quan intel·lectuals i treballadors es vanmobilitzar i lluitar per un món millor, en el qual la imaginació tindria el poder. Per tant, parlem d’uns mesos de vagues i revolucions estudiantils franceses, provocant una transformació social, com elpensament comunista, el rebuig de la Guerra del Vietnam o l’anarquisme. A més a més de l’oportunitat de transformar molts aspectes socials, com els mètodes educatius i la llibertat sexual.
Aixídoncs, “The Dreamers” és la història de tres cinèfils, en Matthew, un americà que està estudiant a Paris, i dos germans bessons francesos, en Théo i la Isabelle. En Matthew, malgrat fa uns mesos que viu aFrança, no té amics. Com a gran cinèfil que és, passa gran part del seu temps al cinema i a defensar-lo, fins que al mig d’una manifestació coneix a uns germans francesos, la Isabelle i en Théo. Elstres joves, comparteixen una gran passió pel cinema, sobretot per les pel·lícules clàssiques, esmentades al llarg de la pel·lícula. Mentre es van coneixent com a amics, en Matthew se n’adona del’estranya relació que uneix els dos germans, impregnada per una intimitat que arriba a l’extrem, i s’endinsa progressivament en el seu idíl·lic i particular món quan els germans li proposen de viure a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • THE DREAMERS Peli Cula
  • La casa de bernarda alba (catalan)
  • La estética en "The dreamers"
  • Traduccion de THE RING
  • Dreamers
  • Soñador
  • soñador
  • Soñador

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS