Tipo Iva

Páginas: 5 (1166 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2012
Tipus d’ IVA: general, reduït i super reduït. (2012)

L’anunciada pujada de l' IVA que va aprovar el govern espanyol va entrar en vigor aquest dissabte passat. El tipus general passa del 18% al 21%, mentre que el reduït passa del 8% al 10%. El tipus super reduït, del 4%, no es toca, però alguns productes, com el material escolar o les entrades de cinema i oci, canvien de tipus i passen algeneral. El tipus general de l'IVA grava tots aquells productes que no estan inclosos en les categories reduïda i superreduïda.

La pujada suposa una despesa extra per a les famílies de fins a 470 euros de mitjana a l'any, segons l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

Principals articles que surten del tipus super reduït (abans del 4%, ara del 21%)

La pujada màxima se l'emporta elmaterial escolar, que fins ara comptava amb un IVA super reduït del 4%. Amb l'excepció, això sí, dels llibres de text, i també dels àlbums, partitures, mapes i quaderns de dibuix, tota la resta d'utensilis indispensables per a la tornada a l'escola passaran a estar gravats amb un 21%.

Principals productes que surten del tipus reduït (abans del 8%, ara del 21%):
* Entrades de cinema
*Perruqueria
* Gimnasos
* Serveis funeraris
* Principals articles amb IVA reduït (abans del 8%, ara del 10%)

* La majoria d'aliments
1. Aigua
2. Productes sanitaris (no s'hi inclou la cosmètica ni la higiene personal, tret de les compreses i els tampons)
3. Construcció d'habitatges
4. Flors i plantes vives ornamentals
5. La majoria de productes d'hostaleria
6.Transport de viatgers i equipatges per terra, mar i aire
7. Neteja de la via pública i de parcs i jardins públics
8. Recollida d'escombraries
Principals articles amb IVA superreduït (es manté en el 4%)

Aliments bàsics: pa (menys el pa integral i altres pans especials, que són amb IVA reduït), farina, llet, formatge, ous, fruita, verdura, hortalisses, llegums, tubercles i cereals
Llibres,diaris i revistes
Medicaments
Vehicles per a persones amb mobilitat reduïda
Habitatges de protecció oficial de règim especial

* L'impost sobre el valor afegit, creat a Espanya el 1992, és el principal impost indirecte de l'Estat. L'any 2011, Hisenda va recaptar més de 49.000 milions gràcies a aquest tribut que s'aplica sobre els béns de consum. En els quatre primers mesos del 2012, larecaptació ha caigut, però, un 8%. Segons Hisenda, també ha augmentat el frau vinculat a l' IVA.

http://www.ara.cat/economia/Guia-practica-entendre-productes-supereduits_0_725927495.html

IVA. Règim de recàrrec d’equivalència
PUBLICAT PER EN IVA
El règim especial del recàrrec d’equivalència s’aplica als comerciants minoristes, persona física o societat civil, herència jacent o comunitat debéns quan tots els seus socis, *comuneros o partícips siguin personis físiques.

No s’aplica als qui comercialitzin el següents productes: Vehicles accionats a motor per circular per carretera i els seus remolcs. Embarcacions i bucs. Avions, avionetes, velers i altres aeronaus. Accessoris i peces de recanvi dels mitjans de transport compresos en els nombres anteriors. Joies, *alhajas, pedresprecioses, perles naturals o conreades, objectes elaborats total o parcialment amb or o platí. Bijuteria fina que contingui pedres precioses, perles naturals o els referits metalls, encara que sigui en forma de banyat o *chapado, tret que el contingut d’or o platí tingui un espessor inferior a 35 micres. Peces de vestir o d’adorn personal confeccionades amb pells de caràcter *suntuario. S’exceptuen delque es disposa en aquest nombre les bosses, carteres i objectes similars així com, les peces confeccionades exclusivament amb *retales o desaprofitaments, caps, potes, cues, retallades, etc., o amb pells corrents o d’imitació. Objectes d’art originals, antiguitats i objectes de col·lecció definits en l’article 136 de la Llei de l’IVA. Béns que hagin estat utilitzats pel subjecte passiu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Modificación tipos de iva
  • ensayo de los tipos de iva
  • Duda tipo Impositivo de IVA
  • La historia y tipos de IVA
  • Tipos De Iva
  • tipos de iva
  • Aplicación de tipos reducidos en el IVA
  • El iva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS