Tipus D'Entrevistes Psicològiques

Páginas: 2 (316 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
Segons el grau d'estructuració podem diferenciar tres tipus d'entrevista:
Les entrevistes no estructurades: el terapèuta té la llibertat d'explorar les àrees que considera més oportunes.
·Avantatges: Amb aquest tipus d'entrevista existeix motla flexibilitat, existeix la possibilitat d'establir una conversa en què el pacient se senti a gust, es pot avaluar detalls únics de la història delpacient i fer inferències a partir de la infomració no verbal i infomració més subtil.
· Desavantatges: Escassa utilitat per a fer recerca i amb la informació extreta se'n podria extreure una hipòtesisnomés temptativa que necessitaria ser validada per altres mitjans
Les entrevistes semiestructurades: segueix un esquema definit tot i que el terapètua pot introduir altres aspectes que creu necesssaritractar.
· Avantatges: acostumen a tenir millors propietats psicomètriques, en comparació a les no estructurades, per tant els resultats que se n0obtenen es poden contrastar amb altres casos de lapoblació.
· Desavantatges: tendeixen a passar força per alt els trets idiosincràtics.
Les entrevistes estructurades: el terapètua actua com simple admiinistrador d'entrevista, sense cap judici clínicni infomació que no estigui clarament indicada en la entrevista.
· Avantatges: són riguroses i es cenyeixen al que volen determinar, els resultats són extremament extrapulables i la hipòtesis seriadel tot rigurosa.
· Desavantatges: l'ús d'una entrevista massa estructurada pot provocar que el pacient no se senti prou còmode, cal avisar-ho prèviament.

Pel que fa al cas de l'Àngels penso que,per començar, seria bo utilitzar una entrevista semiestructurada on es prefixessin preguntes obertes referents al seu estat anímic, la seva vida quotidiana, el règim terapèutic que ha rebut fins arai el que espera rebre, el seguiment correcte del règim terapèutic, entre altres. Al ser semiestructurada em permetria indagar sobre aspectes que detectés alterats o on hi detectés dificultats per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la salmonella tipus
  • corrent psicologiques
  • Escoles psicologiques
  • Tipus de text
  • Tipus de Registres
  • tipus de societats
  • Tipus De Música
  • Tipus de núvols

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS