Tirant Lo Blanc

Páginas: 16 (3863 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2013
Capítol VIII (La celebració de la victòria)
Tirant arribà a una ciutat que pertanyia al rei d'Egipte. Aleshores Tirant es va armar amb els seus soldats i van conquistar la ciutat. El Marqués va fer presoner al rei d'Egipte, i li va pedir a Tirant que el matara. Tirant no va acceptar, i el Marqués li va cortar el coll. L'Emperador es va posar molt content al saber els resultats de la batalla,pero Tirant no volia fer ninguna cosa. Estefania, la amada de Diafebus, va veure que no estava, i va pensar que hauria mort, però Tirant li va dir a aquest que es presentara. L'Emperador va nombra com a Conestable a Diafebus, i a Tirant com a comtat de Sant Àngel i van fer una festa d'honor a Diafebus donant-li el títol.

Capítol IX (El somni de Plaerdemavida)
Plaerdemavida va contar a Estefaniai a la Princesa el que va sonyar. Va explicar que Tirant i Conestable van anar a la cambra de Carmesina i Estefania. Tirant va intentar tocar a Carmesina, i la va intentar besar, pero aquesta es va negar i li va dir que guardava la seua virginitat per a ell, pero més endavant. Estafania si va perdre la virginitat amb Conestable, i però es va arrepentir. Plaerdemavida és va despertar, i no vasaber si era un somni o realitat.

Capítol X (La lluita de les naus)
Tirant va informar als mariners que el Gran Caramany i el rei de Índia venien amb moltes naus, i un d'ells li va dir que per poder guanyar necesitarien l'ajuda de la meitat de cristians. Galançó, un altre mariner va donar-li un consell. Aquest consell era descarregar totes les naus perquè navegaren lleugeres, ja que les naus delsenemics anaven molt carregades i no podien avançar molt ràpid. Tirant li va manar a Conestable (Diafebus) que triara als dos millors homes, però aquest no sabia como triar-los. Tirant li va dir que tocara l'alarma como si vinguessen els enemics i que revisara els esperons del soldas. Les naus i vaixells van eixir, el Gran Caramany li va asegurar a la seua filla la victòria i Tirant va col.locarllanternes als vaixeis. Els turcs es pensaben que een naus, i com havia moltes, van fugir. La nau de Tirant la va perseguir i es van envestir. Hipòlit se'n va anar a ajudar als vaixells que estaven atacats, i Tirant va ser ferit en el braç y li van clavar una fletxa en la cuixa. El Gran Caramani veia la derrota, i va llançar a la seua filla al mar, mentre que ell es va quedar esperant la seua mort.Tirant va veure a la cambra que estaven el rei d'Índia y Caramany, i els hi va portar al port. Quan estaven en el port, estaven tots excepte Hipòlit. Aleshores Tirant envià una nau per trobar-ho. Finalment tornaren a Constantinoble a veure a l'Emperador y la Princesa.

Capítol XI (La treva)
Soldà envià un ambaixador al campament per parlar amb Tirant i aquest va dir-li a l'Empeado trespropostes que tenien. La primera era una treva de tres mesos; la segona el rescat del presoners Caramany i el rei d'Índia a canvi de molt or y la tercera un pacte de pau amb la fima del casamente de Carmesina amb Soldà, amb la condició de que si nasqués fill adoptara la fe de Mahoma, i si nasqués filla seria cristiana. A més, Soldà les tornaria totes les ciutats i pobles que ha conquistat. L'Emperador vaaceptar la proposta aprofitant que Tirant estava malalt.





Capítol XII (Els amors secrets)
Tirant volia parlar amb la Princesa, pero no encontraba manera. Plaerdemavida li va dir que no ho fera mentre la Viuda estiguera prop. Li va dir a Tirant que fòra al llit de la Princesa quan es trobe nua, però ell no volia forçar la situació. Plaerdemavida va parlar amb la Princesa, i li varecomanar que es casara amb Tiant, pero aquesta li va manar callar. L'Emperador ho va escoltar, i li va preguntar després a Carmesina que si es casaria amb Tirant, pero ella no va respondre. Plaerdemavida li va preparar un lloc a Tirant per parla amb la Princesa quan estiguera adormida. Va preparar una caixa amb forats per respirar. Quan totes les donzelles dormien, Plaerdemavida s'alçà dell llit i va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS