TIRANT LO BLANC

Páginas: 11 (2583 palabras) Publicado: 24 de abril de 2014
TIRANT LO BLANC






















Juan José Salazar
CatalàJúlia Recasens
Curs 2012-2013

TIRANT LO BLANC

Feia molts i molts anys a la rica illa d'Anglaterra s'hi regnava la pau, i els cavallers estaven ociosos als castells. Com queel rei intuïa que tanta tranquil·litat faria perdre el coratge als seus cavallers i temia que oblidessin l'exercici de les armes, va decidir convocar grans tornejos a Londres aprofitant que estava a punt de casar-se amb un filla del rei de França. Va enviar missatgers a tots els regnes cristians a pregonar les festes, que duraven un any i un dia i que permetien saber qui era el millor cavaller dela cristiandat.
La notícia va arribar a la cort de París quan als jardins de palau se celebrava un banquet per acomiadar la futura reina d'Anglaterra. Un jove noble i somiador que assistia al banquet, després de seguir el pregó atentament, va decidir que es faria cavaller i que participaria en els grans tornejos de Londres. Tenia vint anys i desconeixia les regles de la cavalleria, però lisobrava valor per desafiar a qui sigui per guanyar honor i fama. Aquella tarda va tornar a Bretanya, la seva terra, i dies més tard va marxar camí a Anglaterra amb el seu cosí Diafebus i trenta joves més que aspiraven a la glòria de la cavalleria, com ell.
Durant el viatge, en un matí, el jove cansat es va quedar dormit a damunt del cavall. Quan va obrir els ulls s'havia resagat del grup i va veure unaermita enmig del bosc on s'hi trobava un home gran i li va preguntar que si havia arribat a l'ermita per ser ermità i Tirant li va respondre que no que Tirant volia ser nombrat armat cavaller. El senyor li va dir que ell ho havia sigut fins els cinquanta cinc anys i que per ser nombrat armat cavaller només necessita una cosa era el valor d'un mateix i li va donar un llibre en el qual ho deia totsobre les cavalleries i Tirant el va agafar i li va donar les gràcies.
Tirant en arribar a Anglaterra va festejar com els altres. Tirant va ser armat cavaller en una cerimònia que es va celebrar a la gran sala del palau reial. Quan ja va ser nombrat cavaller armat va voler fer el seu primer desafiament per guanyar fama i honor i així va ser. El seu primer combat va ser contra el mantenidor i elva guanyar. Tirant amb l'espasa a la mà li va dir que li demanés pietat, però el mantenidor com a home coratjós, va dir que preferia morir abans de demanar pietat i el va matar. Llavors una donzella li va donar una joia a Tirant el qual es comprometia a guardar-la, però un cavaller li va reclamar la joia ja que ell estava enamorat i li va dir que li donés. Tirant no el coneixia. Ell era el senyorde Vilesermes i com que Tirant no li entregava la joia el senyor de Vilesermes va desafiar-lo. Tirant com a cavaller que era va acceptar, a sobre li va dir al senyor de Vilesermes que triés les condicions del combat. El senyor de Vilesermes li va dir que el combat es faria al bosc, amb un escut de paper, una corona de flors i un coltell genovès. El combat era a mort.
Va començar el combat i elsdos cavallers no cedien de cap manera. Tirant s'estava dessagnat i quan semblava que ja no li quedaven forces li va clavar el coltell al pit esquerra on el senyor de Vilesermes no podia fer res. Va acabar mort. Els jutges van donar per acabat el combat i pensaven que els dos estaven morts, però Tirant seguia viu. La bella Agnès va arribar al lloc del combat i va honrar la mort del senyor de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS