Tirant Lo Blanc

Páginas: 7 (1576 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
TIRANT LO BLANC: episodis amorosos
CAPÍTOL 119
Busqueu al capítol altres referències al “mal de mar”. Què en diu, sobre això, Carmesina? En una sala hi ha “imatges de Boors i de Perceval i de Galeàs, quan va passar l’aventura del seient perillós, i s’hi mostrava tota la conquesta del Sant Grial”. Qui són, aquests personatges? De quin famós orde cavalleresc formaven part? Què és la conquesta delSant Grial? Busqueu què era el seient o “siti” perillós. L’endemà de veure la princesa per primer cop, Tirant apareix amb un mantell on du brodada repetidament la frase Una val mill i mill no en valen una. Explica el joc de paraules que conté. Llegeix atentament la descripció de Carmesina, i imagina-te-la, visualitza-la. Al final del capítol, què retreu Diafebus a Tirant?
Els metges, havent-lifet un reconeixement a Tirant, li van dir a l’emperador que estava molt bé, que el seu mal només era una mutació del “aires indigestos”.
Quan Tirant li explica a l’emperador que es troba malament a causa del “mal de mar”, Carmesina li contesta “Senyor, la mar no fa mal als estrangers, si són com cal, al contrari: els dóna salut i llarga vida”.
Formaven part de l’ordre cavalleresc del rei Artús,i els seus cavallers de la taula rodona.
El seient perillós, era un seient de la Taula Rodona de la cort del rei Artús. El mac Merlí va reserva el seient perquè fos ocupat únicament pel cavaller que estigués destinat a trobar el Sant Grial, si algú que no fos aquell cavaller si asseia, moriria a l’instant.
El joc de paraules de una val mill i mill no en valen una, ve a dir, que prefereix estarnomés amb Carmesina, que val molt més que totes les altres dones juntes, per boniques que siguin.
Quan tornen d’haver anat amb la infanta Carmesina i l’emperador, Diafebus li retreu a Tirant, que després d’haver passat tot el dia amb la seva estimada Carmesina, estigui moix, encara quan ella tota l’estona l’estava honorant, un altre home estaria feliç d’això. “Senyor capità, vós sou el cavallermés estrany que hagi vist en tota la meva vida. Així com altres farien una grandíssima festa de l’enorme alegria d’haver vist la seva senyora, i des les festes i honors que us ha fet, més que a tots els grans senyors que hi havia, i que us hagi fet portar el coixí de seda amb or i plata, que ha deixat per fer-vos-el arribar a vós amb tanta gràcia i amor i en presència de tots, que hauríeu desentir-vos l’home més gloriós del món, i vos feu tot el contrari, amb molt gran error, que demostreu no tenir consciència.”

CAPÍTOL 120
Per què Tirant està tan convençut que no podrà tenir l’amor de Carmesina? Quin és el principal impediment del seu amor?
Tirant està convençut que no podrà tenir l’amor de Carmesina, perquè ella és una princesa i ell un míser cavaller, per aquest motiu, com són declasses socials diferents, és molt difícil que puguin estar junts, aquest és el seu principal impediment, ja que l’emperador no es pot assabentar, perquè seria una deshonra.
CAPÍTOL 126
El paper de la vergonya de l’amor és important. Aquí hi ha un barreja de vergonya i de por. De què té por, Tirant? És justificada, aquesta por, tenint en present que en aquest moment l’edat de Carmesina és d’uns nouanys.
Tirant té por de dir-li a Carmesina els seus sentiments, no només per si és rebutjat, també perquè ell sap que si l’emperador s’assabenta que està enamorat de la seva filla el matarà. Carmesina a més de ser una princesa, és una nena de nou anys, i això fa que Tirant encara tingui més por, perquè l’emperador tindria encara més motiu per matar-lo, ja que ell a més de ser només un cavaller,també és molt més gran que Carmesina.
CAPÍTOL 127
Explica amb paraules teves quins són els tres amors que segons Estefania poden tenir les donzelles de la cort. Et sembla que avui es podria dir el mateix? N’hi afegiries algun altre?
Els tres amors que segons Estefania poden tenir les donzelles de la cort són:
· L’amor virtuós, que també és honrós, és quan algun cavaller de classe mitjana...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS