tirant lo blanc

Páginas: 2 (331 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2015
EXERCICIS VACANCES DE NADAL
Cal que duguis fets els següents exercicis en un full a part (pot ser quadriculat) el primer dia de classe de Filosofia i Ciutadania de l’any 2015.
(A)FORMALITZACIÓ D’INFERÈNCIES: Formalitza els següents arguments.
1. O es garanteix la seguretat de tota la humanitat o es continua la cursa d’armaments. Si es garanteix la seguretat de tota lahumanitat, també es garanteix la seguretat de cada nació particular. I si es garanteix això es defensa la seguretat de cada família i de cada individu en particular. Suposem que cessa la cursad’armaments. En tal cas és obvi que no és cert que no es defensi la seguretat de cada família o de cada individu particular.
2. Per matricular-te a Farmàcia has d’haver aprovat segon de batxillerat.Perquè t’admeti a la meva agència de viatges has de dominar, almenys tres idiomes. Però tu dius que no has aprovat segon de batxillerat o no domines tres idiomes. Per tant, o no et matriculesa Farmàcia o no et puc admetre a la meva agència de viatges.
3. En una situació de crisi econòmica, l’índex de natalitat minva. Si avança la medecina, les expectatives de vida ultrapassenels 70 anys. Si l’índex de natalitat descendeix i les expectatives de vida superen els 70 anys, en qüestió de dècades s’obté una societat on predominen les persones madures. La crisi econòmicaés un fet i els avenços de la medecina són continus. En conseqüència, no es pot pensar que passin unes dècades i no tinguem una societat vella.
(B) TAULES DE VERITAT: Formalitza els següentsarguments (en una fórmula única) i comprova’n la validesa mitjançant el procediment de taules de veritat.
4. O plou o fa sol. Si fa sol, aleshores es pot nedar. No es pot nedar. Llavors, plou.5. Si la balena és un mamífer, aleshores pren oxigen de l’aire. Si pren oxigen de l’aire, aleshores no necessita brànquies. La balena és un mamífer. Per tant, no necessita brànquies.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS