Titanic

Páginas: 2 (319 palabras) Publicado: 19 de enero de 2015
TITANIC
El RMS Titanic (Royal Mail Steamship Titanic), va ser un transatlàntic britànic, el més gran del món en aquell moment, que es va enfonsar la nit del 14 al 15 d’abril del1914 al nord de l’Oceà Atlàntic a causa d’un iceberg. Es dirigia de Southampton a Nova York i formava part de la companyia naviliera White Star Line. Hi van morir 1514 personesde les 2223 que anaven a bord, fet que es considera un dels majors naufragis de la història.

El 13 d’abril van començar a arribar els primers informes d’albiraments de blocsde gel en la ruta i, deu hores més tard, avisos de perill de icebergs, però van ser ignorats pels tripulants. El clima cada cop s’anava fent més gèlid, i el capità Smith va ordenaralterar una mica el rumb cap al sud. També va consultar a Bruce Ismay si es podia abaixar la velocitat, però es va negar, ja que volia fer el millor temps en el seu viatgeinaugural.
La nit del 14 d’abril era estrellada i la mar estava excepcionalment tranquil·la. A les 23:40, es va albirar un iceberg a menys de 500 metres de distància i d’uns 30 metresd’altura sobre el nivell del mar. El primer oficial va girar el timó a tot estribord, però el vaixell va fregar el gel i es van obrir les plaques d’aquell costat. Es diu que si s’haguésxocat frontalment, el Titanic no s’hauria enfonsat.

Va ser llavors quan van saber que la nau naufragaria entre dos i quatre hores. A les 2:20 del15 d’abril el Titanic s’havia enfonsat completament. No portava suficients bots salvavides per a tots els passatgers i la tripulació; només van embarcar 711 persones d’un total de1178 places disponibles als bots. La resta van morir per ofegament o hipotèrmia.
Va ser un dels pitjors desastres marítims i, sens dubte, el més famós.

Irene Sanz
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Titanic
  • Titanic
  • Titanic
  • Titanic
  • TITANIC
  • El Titanic Fue Un
  • titanic
  • EL TITANIC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS