Titulo

Páginas: 4 (811 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2012
ERECTÈON.

1. Documentació general i catalogació.
L’ Erectèon es una obra arquitectònica que fou construït entre el 421 (primer terç del S.V) i el 406 – 407 aC. És un temple grec situat al’Acròpoli d’Atenes, atribuït a l’arquitecte Mnèsicles, autor també dels Propileus. Alguns historiadors però, creuen que l’obra és de Filocles.
El temple va ser construït amb marbre del Pentèlic, el tractamentdel mur és isòdom i el sistema constructiu és arquitravat. L’edifici està fet a escala humana. Les seves dimensions són 22,76m (llarg) per 11,63m (ample).

2. Anàlisi formal.
Els elements desuport són els murs, les columnes jòniques i les cariàtides. Els elements suportats són l’entaulament, format per arquitrau de tres franges, fris (llis, amb relleus) i cornisa, la coberta a dues aigües ila terrassa plana de les cariàtides.
A l’espai interior, la planta és irregular, de base principal rectangular. Està dividida en quatre sales: el pòrtic hexàstil principal que es comunica amb unasala dedicada a la deessa Atena, que ocupa la gran part d’aquesta base rectangular. El pòrtic nord comunica a un vestíbul el qual distribueix les altres sales que formen el temple: la de Posidó i la d’Erecteu. Paral·lel al pòrtic nord, accedint a través del vestíbul, es troba el pòrtic de les Cariàtides, en el qual hi ha una escala que baixa fins a la tomba de Cècrops. El temple està il·luminat perles obertures de les portes.
Està format per quatre façanes irregulars. Disposa de tres pòrtics, el principal dels quals està situat a l’est. En aquesta hi trobem sis columnes seguides d’ordrejònic, de la mateixa manera que succeeix amb el pòrtic nord, però situades de forma diferent, quatre frontals i dues laterals igual que en el pòrtic sud-est. Les del darrer pòrtic, de les cariàtides, escaracteritzen per mostrar una gran bellesa i perfecció. Tenen capitell d’òvul i el coll reforçat aprofitant els cabells. Els braços i les mans no s’han conservat. Per a les Cariàtides s’ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • titulo del titulo
  • Titulo
  • Titulos
  • El titulo
  • Titulo
  • Soy un titulo
  • Sin titulo
  • Titulos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS