To Germaniko Periptero

Páginas: 2 (266 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2012
To Γερμανικό Περίπτερο της Βαρκελώνης του Μies van der Rohe
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα η κίνηση εμφανίζεται με την εναλλαγή κλειστών και ανοιχτών χώρων. Πρόκειται για έναν χώρο όπου ηκίνηση παίζει πρωτεύοντα ρόλο για τον επισκέπτη καθώς ορίζει μόνος του τη διαδρομή. Πιο συγκεκριμένα ο χώρος εδώ νοείται σε στενή συσχέτιση με την κίνηση, έτσι ώστε, με την κίνηση στο χώροκαι το χρόνο, να προκύπτουν ιδιαίτερες χωρικές εμπειρίες. Η έλλειψη εκθεμάτων επιτρέπει στον Mies van der Rohe να δημιουργεί έναν ενιαίο χώρο μπερδεύοντας έτσι τον εσωτερικό με τονεξωτερικό χώρο.
Ο επισκέπτης βρίσκεται συνεχώς μέσα σε διαδρόμους οριοθετημένους με τοιχία, είτε συμπαγή-μαρμάρινα είτε γυάλινα. Οι τοίχοι αυτοί όχι μόνο δημιουργούν χώρο αλλά επίσης κατευθύνουντην κίνηση του επισκέπτη ενώ επίσης διασπούν την κανονικότητα του χώρου και δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα στους εσωτερικούς και του εξωτερικούς χώρους με την αλλαγή των υλικών από γυάλινασε μαρμάρινα και αντιστρόφως.
Οι διαδρομές κυκλοφορίας στους διάφορους χώρους του συγκροτήματος περιλαμβάνουν τον συνδυασμό της ρυθμικής κίνησης με την σύνθεση της θέας. Ανεβαίνοντας τησκάλα προς το προαύλιο, ο επισκέπτης στέκεται μπροστά στην μεγαλύτερη εξωτερική στέρνα με τα νούφαρα και βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλαπλά μονοπάτια κίνησης τα οποία οδηγούν σε διαφορετικέςχωρικές εμπειρίες . Πλάκες πέτρινων υλικών λειτουργούν ως διαχωριστικά του χώρου, γλιστρώντας κάτω από την πλάκα της στέγης και δημιουργώντας μια ρευστή μετάβαση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού.Παράλληλα ,η αντανάκλαση των γυαλιστερών υλικών λειτουργεί ως παράγοντας αποκατάστασης χωρικών ασυνεχειών, διακύβευσης της έννοιας του ορίου και βασικό στοιχείο μεταμόρφωσης, μεοδηγό-εργαλείο την ανάλυση των αντανακλαστικών δεδομένων.

Επεξεργασμένη εικόνα για τον προσδιορισμό των διαφορετικών κινήσεων-χωρικών εμπειριών

Εξωτερική άποψη του...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tu y to
  • De To
  • ella y to
  • De To
  • TO O
  • tu y to
  • To
  • to y el otro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS