Torre Eiffel- Ficha

Páginas: 3 (577 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2013
La Torre Eiffel
1 Comentari extern o Documentació general.

1.1 Autor: Gustave Eiffel
1.2 Cronologia: 1987 - 1989
1.3 Estil: Arquitectura de ferro
1.4 Característiques históric-artístic: Elferro no és un material nou, es coneix des de l'edat prehistòrica, però no va tenir importància constructiva fins al segle XIX.
El primer país que utilitza el ferro colat, obtingut per fusió,com amaterial de construcció va ser Anglaterra, que en el s XVIII està al davant de la R. industrial . La 1ª fase d’aplicació és sobre ponts penjats. Poc a poc, hi donarà aplicació constructiva al ferro ial vidre en tot tipus d'edificis. Millora la visibilitat ja que contínuament tenen llum natural.
Però el gran triomf de l'arquitectura del ferro i el vidre arribarà amb les exposicions universals quesón unes mostres creades per exaltar les conquestes de la indústria, el comerç i les arts.
1.5 Estil personal: Eiffel és un enginyer famós en l’època i propietari d’una fàbrica de construccionsmetàl·liques. S’havia fet famós per la construcció de ponts prefabricats, el muntatge d’un ascensor de Lisboa, per participar a les comportes del canal de Panamà i
per fer la estructura metàl•licainterna de ferro de l’estàtua de la Llibertat de Nova York. Sobretot el coneixem per aquesta torre que porta el seu nom.
2 Comentari intern.

2.1 Anàlisi técnica.
2.1.1material: S’usa laprefabricació dels elements del nou material, el ferro.
2.1.2 tècnica: És una estructura de ferro colat, que fins ara s’usava com a material de construcció i ara és una edificació en sí mateixa.La tècnica constructiva no és de volum plàstic tancat com en el cas de la construcció en pedra sinó el de l’element en forma de barra.
2.2 Anàlisi formal.
2.2.1 planta: La torre s’aixeca sobre unasuperfície de una planta quadrada.
2.2.2 sistema de suport, suportat: és a base de 4 pilars, 4 arcs i un entramat de bigues que pel disseny simètric donen llum ja que no és un edifici tancat ....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Torre eiffel
  • La Torre Eiffel
  • Torre Eiffel
  • La torre Eiffel
  • La Torre Eiffel
  • Torre Eiffel
  • Torre eiffel
  • La torre eiffel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS