Torre Eiffel

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2014
TORRE EIFFEL
1- Documentació i catalogació:
Autor: Alexander Gustave Eiffel, enginyer i arquitecte francès. Cronologia: 1887-1889. Lloc: Champs de Mars, París. Títol: Madeleine. Materials: ferroforjat Sistema constructiu: sistema de nous materials industrials Estil: arquitectura del ferro. Tipologia: monument commemoratiu.

2- Context històric:
Finals del s. XIX començaments del s. XX.Esclata la revolució industrial, que representa un canvi en la manera de treballar. Apareix la gran burgesia i el proletariat. La burgesia es converteix en la classe consumidora de gran poder iinverteix en l’art, que es fa al seu gust. També un creixement demogràfic i un èxode rural (les ciutats es fan grans) i es fan reconstruccions urbanes. També hi ha un canvi polític (Consolidació dels EEUU,unificació d’Itàlia, Primera República Española...) marcat per la revolució francesa (1789). Més tard, en els països on hi havia reis, poc a poc les monarquies es van transformar en parlamentàries ials altres països es van instaurar repúbliques.

Concretament a França al 1870 cau el Segon Imperi i es s’instaura la Tercera República. Amb la revolució francesa semblava que canviaria la situacióperò va arribar Napoleó. Quan aquest mor comencen les revolucions liberals.

3- Descripció formal:
Aquesta enorme estructura metàl·lica en forma de piràmide, té més de 18000 peces de ferroencreuades i agafades amb cargols. Quatre grans pilars, que formen un quadrat a la base, suporten quatre arcs i després s’aixequen les bigues encreuades. La línia vertical és la central i cada cara és idènticaa les altres. Té una alçada de 324 m i 300 sense comptar la antena. Es divideix en quatre parts separades per plataformes. La primer part va de la base fins la primera plataforma i s’hi pot accedirper escala o ascensor i aquí hi ha restaurants, magatzems, botigues... La segona plataforma també té accés amb ascensor i escales i a l’últim bloc hi ha el pis envoltat de vidre, és un mirador....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Torre Eiffel
  • Torre Eiffel
  • La torre Eiffel
  • La Torre Eiffel
  • Torre Eiffel
  • Torre eiffel
  • La torre eiffel
  • Torre Eiffel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS