TORRE ESCIPIONS

Páginas: 4 (847 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2015
Descripció
Basament
La Torre dels Escipions és un monument funerari romà del segle I dC, en forma de torre que consta de tres cossos superposats i de perímetre decreixent. Està format per tresfilades de carreus que mesuren de 60 a 63 cm d'altura, per 150 o 180 cm de llargària disposats a manera de sòcol. Els blocs centrals de la tercera filada d'aquest cos a la façana principal presenten unsencaixos molt acurats amb els altres carreus inferiors. Aquesta tècnica constructiva, s'utilitzava per a reforçar la compacitat de l'obra.
Cos central
El cos central té una planta gairebé quadrangularde quatre metres de costat i està treballat en opus quadratum fins a una altura de 3,8 m. Les dues estàtues en relleu d'Atis, esculpides en els mateixos carreus que formen la torre, són de grandàrianatural i es disposen sobre uns pedestals.
Relleu d'Atis
A la Torre dels Escipions es veuen uns relleus realitzats en els mateixos carreus de pedra local del monument. Es tracta de dues figures,d'1,85 m d'altura, col·locades sobre sengles pedestals motllurats en la seva part superior. Les figures són simètriques, es presenten dempeus, en posició frontal i actitud de descans, amb la cama exteriorcreuada sobre la interior. Un dels braços està col·locat sobre l'abdomen mentre que l'altre es doblega cap a dalt, aproximant la mà al mentó, car el cap està lleugerament inclinat i torçat cap al’interior en actitud de meditació o de dol. Vesteixen la característica indumentària oriental, és a dir, una curta túnica amb mànigues nuada a la cintura, unes estretes calces perses subjectades alsturmells i un mantell llarg que els cobreix parcialment el pit i cau per l'esquena. Al cap porten el barret o tiara frigi.
Degut a la similitud de la túnica i el mantell amb l'abillament militar, aquestesfigures van ser en un principi identificades com a soldats, més concretament com els germans Publi i Gneu Escipió, error que va donar lloc a la tradicional denominació d'aquest monument. Tanmateix,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La torre
  • Torres
  • Torres
  • Torres
  • Torres
  • LA TORRE
  • haya de la torre
  • torres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS