Tot Et Serà Pres

Páginas: 5 (1220 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
TOT ET SERÀ PRES
TREBALL D'ANÀLISI DEL LLIBRE

1.- Introducció
Pau Joan Hernàndez va néixer a Barcelona el 1967 i viu actualment a Bigues i Riells. Va començar a dedicar-se a la literatura des de molt jove i, als divuit anys, va veure publicada la seva primera novel·la juvenil, Tot et serà pres, una obra realista, que tracta del tema de l'eutanàsia i que s'ha convertit, en el seu més granèxit. Posteriorment, però, la seva obra s'ha orientat més cap a narrativa fantàstica, o que combina fantasia i realitat. En l'actualitat, combina la creació literària amb la crítica literària a les pàgines del diari Avui.

2.- Tema
El tema central de la novel·la és el dret que té tota persona a morir d'una manera digna, és a dir, el dret a l'eutanàsia, si la persona malalta ho decideixlliurement. Aquest tema en desencadena uns altres de col·laterals, plantejats a partir de les reflexions que es fa la persona que ha de prendre una decisió d'aquest tipus. Així, com a subtemes, apareixen la por, la mort, l'amistat i l'amor.

3.- Estructura de la novel·la
L'estructura narrativa permet fer una anàlisi complex de la novel·la, que consta de dues parts. En la primera part es barregen dueshistòries, aparentment sense cap relació, que ens presenten els dos personatges centrals: un noi i una noia. En la segona, podem observar com estan de relacionades aquestes dues històries tant diferents aparentment, però que no ho són. Els dos personatges es troben i s'esdevenen unes accions que són conseqüència de les decisions preses a la primera part.

Presenta plantejament, nus idesenllaç, en el qual queda ben clar que la història ha acabat, és a dir, que no és un desenllaç obert, ja que mor el protagonista.
L'estructura és lineal, ja que segueix un ordre cronològic dels fets.
Plantejament
La història comença en una habitació d'hospital. Un personatge, Xavier Albà, ens fa conèixer el protagonista principal, un noi malalt del qual no es dóna el nom, a qui una greu malaltiaportarà ràpidament a la mort si no se sotmet a una llarga hospitalització i a un tractament estricte. Aquest tractament, que li pot allargar la vida, consisteix a unes màquines que detecten uns atacs i injecten la hormona que li falta, perquè no mori, el tractament no és pas inofensiu: el duu a una baixada física, cada cop que li aplica la hormona, i pot fins arribar a convertir-se en un vegetal, siabans no es troba un medicament que eviti aquestes conseqüències tan esfereïdores. Tres joves també són conscients del drama d'aquest noi: en Xavier, l'amic; la Maria, la seva infermera, i l'Albert, el company de la Maria. Tots tres intentaran fer-li més agradable el temps que li queda de vida. Finalment i de manera lliure, el noi decideix que vol morir amb dignitat i així ho explica al seu metge.Nus
Davant la negativa dels metges a fer-li l'eutanàsia, el malalt, amb l'ajut del seu amic Xavier, fuig de l'hospital per aconseguir morir en pau, en contacte amb la naturalesa i fora de l'ambient de l’hospital.
La seva escapada el duu a la muntanya, on coneix una noia que també fuig, de la qual només hem conegut el procés que ha tingut d’adaptació a la vida al bosc. vivències quecomparteixen tots dos troben la força per a poder superar les pors i les angoixes que pateixen, fins que es converteixen en persones madures i que evolucionen durant la novel·la.
Desenllaç
Després d'un mes de convivència, aquesta parella coneix l'autèntica amistat i, al final, l'amor. Al final un dia que van a un poble veí, la policia el troba i comencen un escorcoll, però després de tanta lluita, itanta esperança perquè al final passi l'inevitable, la mort.

4.- Personatges de la novel·la
NOI: És el protagonista de la història, ell, pateix la malaltia que el portarà fins a la mort. És un personatge rodo, el seu caràcter, els seus pensaments, són molt complexos, es mostra comprensiu, un fet que el caracteritza. És un personatge variable, ja que acaba canviant d'opinió en vers a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tot Et Ser Pres
  • Tot Et Serà Pres
  • TOT ET SERÀ PRES.
  • El ser humano preso de su libertad
  • Rodr Guez Presa Lorena M8S1 Ser O No Ser Social
  • Tengo Cadenas Sin Ser Preso
  • Los presos han de ser carcelados
  • toto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS