TR Percepció subliminar

Páginas: 21 (5018 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
Índex

Introducció
A l’any – va néixer un nou concepte en l’àmbit psicològic, és a dir, la percepció subliminar.
Aquest tema va sorgir en el meu pensament des del moment que vaig escoltar sobre ell. És un tema que sempre m’ha semblat molt interessant ja que des de ben petit, quan em van instal·lar internet a casa, ja m’agradava molt investigar coses noves i curiositats que no coneixia. Undia, mentre navegava buscant un nou tema d’interès, vaig trobar un article sobre la publicitat subliminar. Això, encara que a i sincerament, em va fer molta por, però a la vegada em va agradar moltíssim. Estava espantat perquè jo no sabia res de que existia tot això, no sabia si els missatges subliminars estaven “camuflats” a la meva vida diària, o a la de la meva família. Com una cosa tan petitapodia ser a la vegada tan important, i manipuladora? Vaig seguir llegint coses sobre això, encara que no profundament.
Aquesta es una oportunitat de tornar a les meves investigacions de quan tenia 9 anys, però d’una manera seria i organitzada, seguint la meva hipòtesis de treball “Percepció subliminar mite o realitat?”
Els principals objectius del marc teòric meu treball són:

Informar sobrel’existència de la missatgeria subliminar que es maneja avui en dia.

Conèixer el nivell d’afectació de els missatges subliminars a la gent


Poder identificar i reconèixer un missatge subliminar a la publicitat

Explicar com funciona la nostra ment de cara a aquest missatges


Aprendre més de la percepció i de la missatgeria subliminar
La part pràctica del meu treball, es divideix endues parts principals, a la primera, parlo de la percepció en general, per aclarir conceptes que faré servir a la segona part, on parlo dels missatges.
A més, el treball consta d’una part pràctica, on hi hauran enquestes i una entrevista amb una psicòloga de la universitat autònoma de Barcelona (UAB), Jenny Moix, que ha fet diversos treballs i estudis sobre la percepció subliminar. Els objectiusde la part pràctica del meu treball són:

Conèixer l’opinió d’un expert del tema


Aprendre a fer enquestes per internet, utilitzant el google drive

Informar sobre l’opinió de la gent respecte a aquest tema.













1.1 Què es la percepció?
L’organització no és una mera suma d’estímuls que arriben als nostres receptors sensorials, sinó que cada individu organitza lainformació rebuda segons els seus desitjos, necessitats i experiències, en resum: La percepció és un procés constructiu pel qual organitzem les sensacions i captem conjunts o formes dotades de significat.
La percepció és més del que veiem, sentim, assaborim, olorem o palpem. La percepció consisteix en la transformació de la impressió sensitiva (sensació) en informació cognitiva.
Lescaracterístiques fonamentals de la percepció són:

Es un procés constructiu, depèn de les característiques de l’estímul (que activa els òrgans dels sentits) i de l’experiència sociocultural i afectiva del subjecte perceptor. El subjecte utilitza “esquemes” perceptius i, en percebre, està condicionat pel seu aprenentatge i experiència, la seva personalitat i la seva cultura.

És un procésd’informació-adaptació a l’ambient, l’objectiu de la percepció es donar un sentit a la realitat que vivim, facilitar informació sobre el mon i permetre la nostra adaptació a l’entorn. Totes les especies desenvolupen un aparell sensorial especial per a recollir informació essencial per a la seva supervivència, per exemple, l’àguila té una vista molt precisa.

És un procés de selecció, com que la informació que rebemes excessiva i els recursos de l’individu són limitats, percebem el que és rellevant per a nosaltres en cada circumstancia, aquesta selecció d’estímuls es produeix mitjançant l’atenció.



1.1.1 Percepció visual:
La percepció visual és un estímul físic procedent del mon extern, impressiona la retina i pel nervi òptic es transmet al còrtex occipital del cervell, on és projectat i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Percepcio
  • Percepció
  • Tr
  • TR
  • TR
  • TR
  • Mensaje subliminar
  • La Percepci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS