Trabajo cmc primer trimestre

Páginas: 4 (889 palabras) Publicado: 18 de enero de 2015

Índex

Portada Pag 1
Índex Pag 2
Introducció i teories de l’univers Pag 3
Teoria del Big BangPag4
Teoria Inflacionària Pag 5
La formació de les galàxies Pag6
Conclusió Pag 6











INTRODUCCIÓL'origen de l'univers és l'instant en què va aparèixer tota la matèria i l'energia que tenim actualment en l'univers com a conseqüència d'una gran explosió.
Els cossos més antics de l’Univers daten defa entre 10000 i 15000 millons d’anys.
Tenint en compte la velocitat finita de la llum (en el buit, 299.792.458 m/s) i l’edat dels cosos més antics de l’espai, podem concloure que el nostre Universté un radi d’uns 15000 millons d’anys llum.
Un dels grans problemes científics sense resoldre en el model de l'Univers en expansió és si l'Univers és obert o tancat ( és a dir , si s'expandiràindefinidament o es tornarà a contreure ) .

Al 1922 el matemàtic i meteoròleg Rus, Alexander Friedmann va ser el primer en proposar un univers en expansió; aquesta teoria va néixer a partir de duessuposicions molt simples: L’univers sembla el mateix des de qualsevol punt d’observació, i que això es compleix independentment del lloc des d’on l’observem. Més tard, al 1929, l’astrònom Nord-Americà, EdwinHubble, va constatar que les galàxies s’allunyen les unes de les altres a una velocitat proporcional a la distancia que els separa, el que avui dia coneixem amb el nom de llei de Hubble.
Aquets fetsvan donar lloc a les teories més acceptades avui dia:
La teoria del Big Ban
La teoria inflacionària.
Teoria del Big Bang
La teoria del Big Bang és la més acceptada actualment per explicarl’origen de l’Univers, que coneixem de fa uns 15000 milions d’anys. Es basa en la teoria de la relativitat general i a trobat el suport d’observacions com l’expansió de l’univers, la proporció d’elements...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reumen De Cmc Primer Trimestre
  • Trabajo CMC 1 Trimestre
  • Primer Trimestre
  • trabajo de ctran primer trimestre
  • Sintesis CMC 3 Trimestre
  • Trabajo De Cmc
  • trabajo cmc
  • TRABAJO CMC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS