Trabajo de Campo

Páginas: 3 (518 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2014

Quan al 1957, es va fer el primer cens segur de barraques, segons el qual, a Montjuïc hi ha 6.090 barraques ocupades per 30.000 persones. Els barris que es troben ubicats a Montjuïc són: CanValero, Las Banderas, Sobre la Fossa, Jesús i Maria, la part nord del Poble Sec i Tres Pins.
Al 1968, es va començar a abocar escombraries a les pedreres abandonades el 1955, ja que el capità lesconsiderava un perill. Fins que al desembre de 1971, degut a una pluja torrencial de tardor, el destrosses, van caure edificis, va inundar el barri de Can Clos i va provocar el desbordament de rius.Després, d’aquell desastre centenars de persones del barri van protestar, bloquejant el pas dels camions, però no va impedir que els camions continuessin accedint cada dia per descarregar els milers detones de brossa que Barcelona generava diariament. Però, no va ser fins al 1974, que gràcies a les protestes i l’entrada en funcionament d’un altre abocador, que van tancar el de Can Clos. A més elsmaterials que no van arribar a caure es van quedar fins la construcció de les zones olímpiques, que va anar a parar al abocador del Garraf.
Aquest episodi va suposar l’inici d’una Crisi de residus, indicide que la brossa no es podia gestionar sense generar problemes. A més, aquest fet indica que les situacions d’aquest tipus es poden resoldre gràcies a la pressió social que exerceix la poblaciócontra la gestió de les autoritats de la contaminació.
Abans de la industrialització, la producció donava lloc a objectes que perduraven, i en canvi ara, degut a l’actual societat de consum, tot allò quefabriquen les indústries està destinat per ser utilitzat durant un període de temps molt curt. Això genera un problema de reciclatge: els materials orgànics no poden ser reciclats i els materialsinorgànics es consumeixen, causant que les ciutats, en constant creixement, tal com ho expressa Herman Daly: “ d’un món buit de presència humana hem passat a un món ple”, no puguin assumir totes les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo En El Campo
  • TRABAJO DE CAMPO
  • trabajo de campo
  • Trabajo de campo
  • Trabajadores del campo
  • Trabajo de campo
  • Campos de trabajo
  • Trabajo De Campo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS