Trabajo Documental Al Gore

Páginas: 8 (1944 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2012
Documental Al Gore:
Una veritat incòmoda

Sara Diaz Espejo

1- Realitza un guió dels continguts del documental ordenant així les idees que es van exposant.
* El primer moviment ecologista fou quan es va veure la Terra a una foto desde l’espai.
* Disminució i augment del CO2 cíclicament en el planeta. A la Terra, a l’estiu, les plantes absorbeixen més quantitat de CO2 i a l’hivern,l’espulsen. És com si la Terra una vegada a l’any inspirés i expirés.
* Els nivells de CO2 han anat augmentant aquests darrers anys a causa de l’activitat humana, augmentada també per l’increment de población.
* Hi ha proves de que el gel als pols s’està fonent a causa de l’escalfament global.
* La temperatura del planeta i el nivel de CO2 augmenten proporcionalment, això vol dir queestán relacionats.
* En certes zones del planeta hi ha abundants precipitacions i a altres grans sequíes , això és coneix com a situacions o condicions extremes, on no hi ha un punt mig.
* Si els pols es fonen, aquesta aigua refredarà la mar i farà que la cinta transportadora oceánica.
* A causa dels pols fosos, el nivel de la mar augmentarà i certes zones costaneres properes quedaraninundades i desapareixeran.
2- Quina és la concentració actual de CO2? I d’aquí 50 anys? Quina és la causa d’aquest augment tan ràpid?
La concentració actual és de 387 parts per milió.
D’aquí a 50 any aproximadament haurà augmentat fins a 512 parts per milió.
La causa d’aquest augment és l’augment de població, com que hi ha més demanda, es consumeix més recursos naturals així com el petrolii el CO2 que expulsen les ximenees de les indústries.
3- El canvi climàtic fa augmentar la temperatura mitjana del paneta; així augmentaran en unes zones geogràfiques les precipitacions causant desertització. Explica més detalladament la causa que origina aquest fenòmen.
Els principals indicadors socioeconòmics per a la regió d'AmèricaLlatina són:
* La degradació de lesterres àrides, semiàrides i subhumides seques constitueix un dels majors problemes ambientals globals de l'actualitat.
* Al voltant d'un quart de la superfície d'Amèrica Llatina està constituïda per àrees susceptibles de desertificarse.
* La majoria de la població que viu en àrees de desertificació són pobres. La pobresa i la pressió sobre els recursos naturals causen degradació de les terres.
El procés dedeteriorament és agreujat per polítiques macroeconòmiques i sectorials que privilegien l'orientació exportadora, afavorint la concentració i l'explotació dels recursos naturals d'una manera no sostenible. A aquesta situació se suma el fet que els productors tradicionals i mini fundistes no tenen una política de protecció o promoció per la qual cosa les condicions actuals sobreexploten elsrecursos com a estratègia de supervivència.

Prop d'una tercera part de les 37.000.000 argentins / es viu en zones seques i d'aquestes prové la meitat de la producció agrícola i ramadera del país. És de destacar que les zones seques són les àrees més pobres del territori. La tala massiva dels boscos naturals, el sobrepasturatge o la crema de la vegetació de les estepes i la utilització detècniques inadequades de conreu i reg han produït una disminució de la coberta vegetal i de la fertilitat de la terra i, en última instància, erosió i salinització.
La desertització representa un obstacle per al desenvolupament sostenible, ja que té una estreta relació amb la pobresa, la inseguretat alimentària i la sobreexplotació del recurs terra, específicament en les zones seques, on la degradació il'aprofitament excessiu dels boscos són algunes de les causes principals de la degradació del sòl.

4- Al Gore explica que a més de les variacions cícliques de l’activitat del Sol, hi ha una altra causa que pot modificar el sistema climàtic a nivel terrestre i de forma molt rápida. Explica-ho.
Aquesta causa és la de les corrents oceàniques que fan que el clima sigui temperat. Si aquesta cinta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo De Goros
  • Documental Al Gore Y Comparacion Con Su Contrario
  • TRABAJO DOCUMENTAL
  • Ensayo Sobre El Documental De Al Gore Y El Calentamiento Global
  • trabajo documental globalizacion
  • Ser Y Tener: Trabajo Documental.
  • trabajo documental food.inc
  • Documental Al Gore Informe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS