Trabajo Financiera

Páginas: 11 (2614 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2012
1. HISTÒRIA I EVOLUCIÓ DE MERCADONA

Mercadona S.A. és una companyia espanyola de distribució amb seu i origen a València. Va néixer al 1977 dins del grup Cárnicas Roig. Aprofitant el creixement del sector de la distribució dels anys 80, Mercadona comença una expansió que es veurà limitada per la introducció en el sector del capital francès, el que va produir una concentració importantdel sector de distribució alimentaria.

L’estratègia que es realitza en un primer moment és mitjançant l’adquisició d’altres empreses del seu sector. Al 1988 es fa
Amb l’adquisició de 22 supermercats de
Superette, al 1989 adquireix Cesta
Distribución i Desarrollo de Centros
Comerciales, al 1991 Dinos i Super
Aguilar i al 1998 les cadenes catalanes
Almacens Paquer i Supermercats Vilaró. Tambéfirma aliances al 1997 amb Almacenes Gómez Serrano per introduir-se al mercat andalús.

Com a primera reacció a la concentració realitza una política d’ajust de preus amb els proveïdors i inverteix fortament en publicitat. Les coses però no surten com s’esperaven i al 1993 es canvia d’estratègia aplacant el model de Gestió de Qualitat Total (GCT) que integra aspectes logístics, físics,humans i de lideratge amb l’objectiu de defensar-se de la turbulència que vivia el sector i establir un model que oferís estabilitat de preus, proveïdors i treballadors que permetria aconseguir una clientela fixa.

Dins del GCT destaca la figura del interproveïdor amb qui manté una relació de confiança en la que l’estabilitat i l’exigència són la base del treball ben fet, doncs permet queaquestes empreses fabricants estiguin orientades a l’objectiu d’oferir al “Jefe” (client) productes amb la millor relació qualitat-preu del mercat.

Durant el 2010 Supermercats Mercadona va aconseguir una facturació de 16.485 milions d’euros i un benefici net de 398 milions d’euros amb un EBITDA de 1.000 milions d’euros. Està present a 46 províncies a 15 de les 17 Comunitats Autònomesd’Espanya, no present al País Basc i Navarra.

Durant el període 1998-2003 el creixement del seu volum de vendes va superar el 25% anual quan el ratio normal del sector no acostuma a superar el 9%, es considera la catorzena empresa de distribució mundial. Segons Family Business Magazine, Mercadona està entre les empreses familiars més grans del món ocupant el lloc 85 de 250, sent el número dosd’Espanya després de El Corte Inglés. Aquesta situació ha canviat perquè el passat 2010 va guanyar un 47% més i va superar a El Corte Inglés en Benefici.

La plantilla està composada per 63.500 treballadors on un 67% són dones i la totalitat de la contractació és indefinida.
La política social de Mercadona està
integrada per la no obertura de les
botigues els dies festius, recolzament
a lanatalitat amb un mes més de
baixa maternal i el repartiment d’un
percentatge de beneficis entre els
empleats que aconsegueixin els objectius
proposats.

Però tot i així, l’empresa manté un
conflicte laboral donat a conèixer al 2004 per treballadors de la companyia amb denuncies per assetjamentlaboral i mals tractes als treballadors.


Un dels principals reptes de la xarxa logística de Mercadona des dels seus inicis ha estat abastar les seves botigues amb l’eficàcia, puntualitat i al menor cost possible. Per fer possibles aquests objectius en les xarxes podem trobar més de 5200 treballadors que desenvolupen la seva feina.


En quant a logística, l’empresa posseeixvuit blocs logístics amb més de 600.000m2 a València, Màlaga, Barcelona, Alacant, Sevilla, Tenerife, Madrid i Gran Canària. A més, té previst obrir tres nous blocs a Lleó, Granada i Saragossa i disposa de dos magatzems satèl·lits a Lleó i les Balears.


En quan a supermercats, aquests
tenen una superfície mitja de 1300m2
amb productes d’alimentació,
perfumeria, complements i drogueria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo Financieras
  • trabajo de financiera
  • Administracion Financiera Del Capital De Trabajo
  • trabajo de matemáticas financiera
  • Trabajo final estadistica financiera
  • TRABAJO AD FINANCIERA
  • Trabajo De Matematica Financiera
  • Trabajo De Matemática Financiera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS