Trabajo inútil para subnormales

Páginas: 3 (587 palabras) Publicado: 2 de junio de 2014
Les ciutats poden tenir quatre tipus bàsics de plans urbans, aquests són: el pla ortogonal, el pla lineal, el pla radiocèntric i el pla irregular.
El pla ortogonal:
El pla ortogonal es caracteritzaperquè tots els carrers es tallen en angle recte. La seva idea bàsica es remunta a l'antiguitat. De vegades se l'anomena pla hipodàmic , perquè es va atribuir la seva invenció a Hipodamos de Milet,però la realitat és que , encara que aquest va ser el tipus de pla que va proposar Hipodamos per Milet, ja es coneixia a Babilònia a Egipte.
El pla ortogonal presenta grans avantatges: fàcilparcel•lament , possibilitats d'expansió regular,etc; però també, per al món d'avui, tenen desavantatges, sobretot relacionades amb el tràfic de vehicles: mala visibilitat a les cruïlles, dificultats en elcanvi de sentit, problemes de congestió al centre i dificultats per connectar el centre i la perifèria.








Projecte de l'eixample de Barcelona



El pla lineal:
El pla lineal escaracteritza per tenir una forma allargada. Són poblacions que van sorgir al voltant d'una via de comunicació: carretera, riu o ferrocarril; i en algunes ocasions per raons topogràfiques, ja que esconstrueix al peu d'un vessant deixant la resta per al cultiu; o al límit de la costa. Són característics els pobles del Camí de Santiago a Espanya, les anomenades viles itineràries. L'espanyol Arturo Soriava idear un tipus de ciutat (la ciutat lineal) en què aquest tipus de pla era emprat intencionalment. Es tractava que tots els habitatges tinguessin un accés bo i ràpid a la via de comunicacióprincipal, però també a zones d'oci i esplai . El problema d'aquest tipus de pla és la congestió de la via principal , i que no permet consolidar un centre urbà, o millor dit, quan es forma el centre urbàl'estructura lineal desapareix.






Projecte de la Ciutat Lineal d'Arturo Soria
El pla rediocèntric:
El pla radioconcèntric es caracteritza perquè part dels seus carrers convergeixen en un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El trabajo inutil
  • Trabajo inutil
  • Subnormalidad
  • para trabajo
  • paro trabajadores
  • para trabajos
  • Trabajo De Formacion Para El Trabajo
  • Cosas inutiles para saber

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS