Trabajo Nietzsche

Páginas: 6 (1351 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2013
Friedrich
NIETZSCHE


a


Text 1. Apol.lo i Dionís
1. Segons el text, quines són les característiques del que és apol.lini i el que és dionisíac? De quina manera s'uneixen a la tragèdia grega?
Per una banda, les característiques del que és apol.lini són la proporció, la mesura, en definitiva, la raó. Per altra banda, el que és dionsíac representa el cor, la força imparable de lavida. Així doncs, el que és apol.lini representa el principi d'individuació i el que és dionisíac representa l'embriaguesa, la unitat còsmica i la voluntat irracional.
Segons Nietzsche, la tragèdia grega, que deriva de la poesia, d'origen dionisíac; va fusionar l'actitud apol.línia amb la dionisíaca convertint-se en el model de qualsevol realització artística i de tota obra cultural.
2. PerAristòtil, l'art és imitació i purificació (catharsis). En quin sentit ho és per Nietzsche?
Per a Nietzsche, igual que per a Aristòtil, l'art és imitació, ja que segons ell l'artista és un “imitador” respecte dels estats místics de la naturalesa. Els artistes, poden ser artistes del somni, apol.linis, o de l'embriaguesa, dionisíacs. No obstant això, també poden ser alhora artistes del somni ide l'embriaguesa com ocorria a la tragèdia grega.
3. Com es relaciona aquest text amb el pensament de Schopenhauer?
Per a Schopenhauer, la vida i el món eren concebudes com a realitats tràgiques i terribles. Per contra, Nietzsche, es basa en la civilització grega que, mitjançant l'art va d escobrir dues activitats diferents d'enfrontar els esdeveniments de la vida, l'actitud apol.linia ila dionisíaca.

Text 2. El superhome
1. Com figuren en aquest text els temes fonamentals del llibre Així parla Zaratustra?
En aquest text, Nietzsche parla del superhome predicat per Zaratustra, que és, fonamentalment, un tipus moral. Aquest superhome ha d'anar més enllà de la figura de l'home de la societat actual i s'arribarà a ell amb la mort de Déu.
Nietzsche no explica de quinamanera apareixerà el superhome, però sí diu que sorgirà com a fruit de tres transformacions de l'esperit. En primer lloc l'home és un camell. Aquest camell representa l'home que transporta la càrrega de la moral, l'home manipulable. Després, el camell es convertirà en un lleó que s'oposa a qui l'oprimia i esdevé lliure. El lleó representa la negació dels valors establerts i la crítica a la moraltradicional. Però el lleó no és del tot lliure perquè busca dominar i necessita l'altre. A més a més, és incapaç de crear nous valors. Només quan es transforma en nen, actua sense coaccions i tot el que fa és igualment valuós.
El camell i el lleó representen diferents aspectes de l'home actual i el nen representa al superhome.
2. Nietzsche defensa un evolucionisme darwinià?
Nietzschemai defensà un evolucionisme darwinià. Els conceptes de lluita i superació que defensava Darwin, són inoperants per a Nietzsche ja que actuar contra algú s'oposa a ser autònom, que és el que volia aconseguir Nietzsche a través de la voluntat de poder. Nietzsche, s'oposa a més a Darwin en un altre sentit. Per a Nietzsche el més fort no és sempre el que triomfa, sinó que sovint, els dèbils unitsvencen el fort solitari.
3. Quin ésser humà és el que s'ha de superar? A què fa al.lusió l'expressió “híbrid mig planta, mig fantasma”?
Com podem observar en el text, segons Nietzsche hi ha un “home superior” i “darrer home”; aquest últim és qui aconsegueix arribar més lluny en la tasca dels valors entre tota la resta d'homes superiors. Segons Nietzsche és aquest “darrer home” el què s'ha desuperar, ja que és ell qui sap que després de la vida no hi ha res, sino l'etern retorn que tornarà al superhome al primer home.
L'expressió “híbrid mig planta, mig fantasma” fa al.lusió als metafísics que defensaven que existia un món supraterrenal i per això menyspreen el món terrenal en el què viuen (mig fantasma), encara que no deixen de ser éssers vius que encara viuen a la terra (mig...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo Nietzsche
  • trabajo nietzsche
  • Trabajo Nietzsche
  • trabajo nietzsche
  • nietzsche el superhombre trabajo
  • Trabajo de nietzsche
  • Trabajo friedrich nietzsche
  • Trabajo Final de Filosofía-Nietzsche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS