Trabajo película también la lluvia

Páginas: 10 (2365 palabras) Publicado: 13 de enero de 2014
TAMBIÉN LA LLUVIA
Una relació entre la colonització espanyola i la lluita pels recursos en el temps actuals

1/ En nom de qui pren possessió del territori Cristóbal Colón? Quin paper juga la religió en aquesta conquesta?
Cristóbal Colón pren possessió del territori en nom de Jesucrist i dels reis Catòlics.
En contraposició d'altres colonitzadors al llarg de la història, com anglesos,portuguesos o holandesos, els colonitzadors espanyols des d'un primer moment van acceptar als indígenes com a persones dotades d'ànima, i per això van centrar part del seu esforç a adoctrinar i convertir-los a la seva religió.
Els mètodes adoptats per obtenir la conversió van ser molt diversos. Una de les fórmules emprades va ser la coneguda com a doctrina. Es tractava del compromís adquirit pelconqueridor perquè fossin evangelitzats tots els indígenes que li havien correspost en els seus repartiments.
La conversió al catolicisme de la població americana va ser àmpliament reeixida. El 2004, prop de la meitat dels catòlics del món estan a Iberoamèrica, si bé la tendència és decreixent.
D'altra banda, el catolicisme llatinoamericà va prendre formes peculiars derivades del fenomen conegut comsincretisme religiós, mitjançant el qual les antigues religions i creences precolombines i africanes es van integrar al cristianisme.

2/ Què busquen els colonitzadors espanyols? Quina estratègia segueixen?
Es pinta a Cristòfol Colón com un home obsessionat per l'or, caçador d'esclaus i repressor d'ètnies. Per tant, aquí es retrata al conqueridor com un home interessat en l'or i elsesclaus, que el que únicament busquen és or, sigui com sigui.

Quan van arribar al Nou Món, van obligar als indígenes a acceptar als reis, al papa i a l’església a canvi d'amor i caritat; en cas contrari, si no ho acceptaven els farien els seus esclaus i prendrien les seves possessions. Tot i això, els van obligar a omplir un cascavell,( com surt reflectit a la pel·lícula) a tot aquell més gran de 14anys, amb or. D'aquesta manera, premiarien al primer que trobés or.

3/ Què hauran de fer els nadius? Com seran castigats si no troben l’or necessari?
Els nadius hauran de buscar or per als colonitzadors i si no aconseguien suficient se’ls castigava a base de tortures i/o amputació de mans.
També se’ls castigava i torturava si amagaven l’or que havien trobat, o els mentien

4/ Qui ésBartolomé de las Casas?
És un personatge de la pel·lícula que es disposen a gravar els personatges de ‘‘También la lluvia’’, és interpretat per l’Alberto, un actor apassionat que interpreta amb intensitat al agitador i radical Bartolomé de las Casas. També, com Antón, ha estudiat en profunditat al seu personatge, tot i que, al contrari que aquest, i al contrari de lo que faria el propi Bartolomé, quanles coses es torcen, no dubta en sortir corrents i abandonar la pel·lícula, cosa que el propi Bartolomé que interpreta, mai faria.
Aquest esdeveniment resulta irònic i paradoxal, ja que Alberto no vol saber res de conflictes civils ni revoltes, i el personatge que encarna, el pare dels drets humans, el home que va defensar als indis enfrontant-se per això a tot un imperi, que va denunciar lacobdícia i la crueltat dels conquistadors…totalment contrari.





5/ Quin problema tenen a l’actualitat els indígenes? Què estan fent?
Durant el període en què es filma la pel·lícula es produeix un esdeveniment d'insurrecció del poble, la Guerra de l’aigua, en el qual l'actor principal Daniel es veu involucrat, pel fet que es converteix en un dels líders de la revolta.
Els bolivianss’enfronten a la manca d'accés d’aigua potable, i fins i tot, l'aigua pluja, pel fet que una empresa multinacional s’apropia de l'aigua, i els fa cobrar als ciutadans preus altíssims que no poden pagar donada la seva situació econòmica. Per tal raó, pel fet que el govern no era capaç de garantir als ciutadans el subministrament del recurs vital: l'aigua. La gent surt als carrers a protestar durant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisis De La Pelicula: También La Lluvia
  • pelicula tambien la lluvia
  • Ensayo Pelicula "Tambien La Lluvia"
  • Tambien La Lluvia (Pelicula) Reseña Crítica
  • Trabajo practico "Tambien la lluvia" pelicula
  • Análisis Jurídico De La Película "También La Lluvia".
  • También la lluvia una película espNola
  • Comentario de la Pelicula: Y tambien la lluvia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS