Trabajo Shakespeare In Love

Páginas: 8 (1761 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2013
Literatura Universal

SHAKESPEARE IN LOVE





FICHA TÉCNICA:

Títol Original: Shakespeare in love Any: 1998 Nacionalitat: Estats Units- Gran Bretanya Idioma: Anglès Duració: 123 minuts Direcció: John Madden Guió: Marc Norman i Tom Stoppard Producció: Mark Cooper y otros. Repart: Joseph Fiennes (Will Shakespeare), Gwyneth Paltrow (Viola), Judie Dench (Reina Isabel I), Imelda Stauton(nodriza); Ben Affleck (Ned Alleyn), Rupert Everett (Christopher Marlowe), Geoffrey Rush (Philip Henslowe); Colin Firth (Lord Wessex). |

1. William Shakespeare: Es necesario diferenciar entre Will, protagonista de la película y William Shakespeare como personaje histórico. Indica qué datos
biográficos del escritor inglés se proporcionan en el film. ¿Qué aspectos del
personaje de Will creesque se alejan más de la realidad del escritor William?

La pel·lícula s'afirma que va casar-se amb Anne Hathaway, una dona sis anys més gran que ell i van tenir tres fills que després va abandonar. En aquell moment va començar la seva carrera teatral. Va treballa en la companyia de l'Almirante i Chambelain i en els teatres The Rose i The Curtain.
A la pel·lícula el personatge de WilliamShakespeare era faldiller, en canvi, en la realitat no es pot confirmar per falta d'informació.

2. Personajes: A pesar de representar una historia ficticia, la película está plagada de referencias históricas que ayudan a recrear con cierta verosimilitud la época del teatro isabelino. A este respecto los personajes juegan un papel
fundamental. Localiza a todos aquellos personajes de la película quese inspiran en personalidades reales de la época.

- William Shakespeare com a personatge de la pel·lícula, fa un paral·lelisme amb el persontage Romeu de Romeu i Julieta.

- Philip Henslowe va ser un empresari teatral isabelí de The Rose que realment va existir i, a la obra és representat com a un empresari nerviós i que té por que l'obra acabi malament, però acaba pensant que sempre acaba bé,però no sé sap com.

- Richard Burbage va ser un altre empresari teatral isabelí i actor de la companyia del Almirante i, també era propietari del teatre The Curtain.

- Edmund Tilney va ser el mestre de ceremonies en l'época d'Isabel I i Jaacob I.

- Edward Alleyn (Ned) va ser un actor teatral isabelí que va participar en els homes de l'Almirante i al teatre The Rose. En l'obra de lapel·lícula representa a Mercucio.

- Henry Condell va ser una actor de la companyia King's Men i, abans va ser actor de la companyia de l'Almirante.

- John Heminges, igual que el seu company Henry, va ser un actor de la companyia King's Men i, abans va ser actor de la companyia de l'Almirante.

- William Kempe va ser un actor i ballarí reconegut per treballar en les obres de William Shakespeareals teatres isabelins.

- Christopher Marlowe va ser un dramaturg, poeta i traductor anglès de l'època isabelina. Es reconegut com a rival de Shakespeare.

- John Webter va ser un actor teatral posterior a la época de Shakespeare i, les obres que representava eren sàdiques on apareixia molta sang, per exemple, la novel·la Roman de toute chevalerie.

- Isabel I va ser la reina d'Anglaterra desde 1558 fina a 1603. També va ser una figura important en el món del teatre.

3. La representación teatral:

a) En la película aparecen varios personajes relacionados con el mundo del teatro.Indica cuál es la función de cada uno de ellos en el mundo teatral (empresarios,maestro de festejos, actores, etc.)

Empresari teatral: persona que era necessària per conseguir que una obra es coloqui encartell d'un escenari. Aquest hauria de poder col·locar el cartell a canvi d'un acord monetari.

Actor: és la persona que interpreta un paper en el teatre, en la ràdio o en la televisió. Podem distingir els actors a sou, és a dir, aquells que cobraven per obra o els actors fixos que treballaven en alguna companyia.

Mestre de ceremònies: era un càrreg nombrat per la reina per organitzar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Shakespeare in love
  • Shakespeare In Love
  • Decoración en "shakespeare in love"
  • Shakespeare in love
  • Shakespeare in love (sinopsis)
  • Diseño de vestuario de shakespeare in love
  • Shakespeare In Love
  • Shakespeare In Love

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS