Trabajo Soci

Páginas: 11 (2527 palabras) Publicado: 11 de junio de 2015
LA UNIÓ EUROPEA
La Unió Europea és una organització supranacional de tipus regional format per 27 països al 1957 amb el Tractat de Roma.
-EXPLICACIÓ-
·Hi ha hagut alguna altra experiència semblant al món?
Si, per exemple MERCOSUR, COMUNITAT ANDINA, MCCA, ASEAN, ANZCERTA, UMA.
·Quinssónelsprincipalsobjectius de la UE? Podrà la UE aconseguir objectius que els governs dels Estats membres no podrienaconseguir si actuessin individualment?
Elsobjectiusbàsics de la UE són:
L’impuls del progrés econòmic i social.
L’afirmació de la identitat europea en l’àmbit internacional.
La implantaciód’unaciutadania europea.
El desenvolupamentd’unespai de llibertat, seguretat i justícia.
El manteniment i el desenvolupament del sentitcomunitari.
Si, perquè un país tot sol és més difícil que aconsegueixitots els objectius perquè té menys força, en canvi molts països tenen més força i es desenvolupen millor. Per exemple, tots junts poden competir amb el Japó o els Estats Units que són grans potencies mundials.
·Quins són els valors de la UE?
Els valors fonamentals són la pau, la democràcia, l’Estat de dret i el respecte dels drets humans.
·Quins són els símbols de la UE?
La UE té 4 símbols:
Labandera europea. Les dotze estrelles en cercle simbolitzen la solidaritat entre els països membres.
L’ himne europeu.Que té la música de la Novena Simfonia de Beethoven, mes conegut per l'himne de l'alegria.
El dia d’Europa. Que és el 9 de maig.
El lema. Que és "Unida en la diversitat".
·Quantes llengües oficials hi ha? Quines són?
El multilingüisme és una de les claus de la diversitat cultural de laUE.La Unió Europea té 23 llengües oficials: alemany, búlgar, txec, danès, eslovac, eslovè, espanyol, estonià, finès, francès, grec, hongarès, anglès, irlandès, italià, letó, lituà, maltès, neerlandès, polonès , portuguès, romanès i suec.Les persones que viuen a la UE poden accedir a tots els documents de la Unió en la llengua oficial del seu país.
·Com ha evolucionat la UE des dels seus inicisfins avui dia?
En general, ha evolucionat molt bé, la comunitat ha crescut però hi ha hagut desequilibris entre els nous països membres i els antics. Els últims països incorporats tenen un grau de desenvolupament molt diferent amb tots els altres membres, tant social, polític, econòmics, etc.Perquè això no succeeixi més es vol destinar una part important dels fons comunitaris als nous estatsmembres.
·Com funciona la UE?
Esta formada per una sèrie d’organitzacions supranacionals.
Les institucions més importants són:
El Consell Europeu: Està format pels caps d’Estat o de Govern dels estats membres, més el seu president i el president de la Comissió Europea. És el màxim organisme polític de la UE.El Consell Europeu dóna a la Unió l'impuls necessari per al seu desenvolupament. El Consell Europeuno exerceix funcions legislatives.El Consell Europeu es reuneix dues vegades per semestre, convocat pel seu president.Habitualment, les decisions del Consell Europeu s'adopten per consens.
El Consell de la Unió Europea:El Consell és la institució de la Unió que reuneix els representants dels governs dels Estats membres, és a dir, els ministres dels diferents estats membres competents en un àmbitdeterminat. El Consell adopta actes legislatius (reglaments, directives, etc.)Contribueix a la coordinació de les polítiques dels Estats membres. Per exemple, en matèria econòmica. Desenvolupa la política exterior i de seguretat comuna, basant-se en les línies estratègiques marcades pel Consell Europeu. Celebra, en nom de la Unió, acords internacionals. Aprova, amb el Parlament Europeu, elpressupost de la Unió.
El Parlament Europeu:El Parlament Europeu és l'únic organisme de la UE directament elegit i una de les assemblees democràtiques del món. Els seus 754 membres representen als 500 milions de ciutadans de la UE. Són elegits cada cinc anys pels votants dels 27 Estats membres. Exerceix la funció legislativa, aprova els pressuposts de la UE i controla el Consell de la Unió Europea i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajo socias
  • trabajo sociañ
  • trabajo socio
  • Trabajo De Soci
  • Trabajo socia
  • Trabajo socia
  • Trabajo Socia
  • Trabajo De Socio Politica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS