trabajo

Páginas: 3 (522 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013




Característiques pròpies de la Societat Xarxa:


La societat xarxa és una nova estructura social formada per xarxes d’informació fetes possible per a la transmissió de la informació i elconeixement amb projecció en els camps de la política, l’economia, la societat i la cultura. Segons el sociòleg Manuel Castells aquesta nova estructura és la forma dominant d’organització social de lasocietat del segle XXI, és el que Castells defineix com a “societat Informacional”.

Una de les característiques principals de la Societat Xarxa és la immediatesa dels actes. La capacitat perobtenir, compartir i processar qualsevol tipus d’informació pels mitjans de les telecomunicacions o informàtics, des de qualsevol punt del món. Tothom pot accedir a qualsevol informació a l’acte.Aquest tipus de societat informacional permet que la ciutadania accedeixi a la informació i pugui ser informadora a l’acte. Hem passat d’un model on els mitjans de comunicació de massa dictaven elsdiscursos i temes preferents als diversos estats nacions, a una societat cada cop més globalitzada, en què els mitjans de comunicació de massa coexisteixen amb noves formes de comunicació digital quefaciliten la participació ciutadana i l’assoliment de la seva autonomia. A través de la tecnologia es crea cultura.

La societat xarxa no hagués estat possible sense les Tecnologies de la informació i dela comunicació. Les TIC promouen la societat xarxa, cal fomentar-les i fer-les properes i accessibles al ciutadà. Un dels aspectes més importants de les noves tecnologies és el canvi profund que hanocasionat en la nostra societat, en diferent grau segons la forma de vida, identitat i cultura de cada país.

Una altre característica és la interconnexió entre món local i món global. Com passa ambla globalització, un fet que succeeix a la banca d'EEUU pot provocar la caiguda de les financeres europees al mateix moment. També per a la xarxa des de un petit ajuntament puc connectar amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS