trabajo

Páginas: 21 (5199 palabras) Publicado: 7 de junio de 2013


CONTRA LA FAM I LA GUERRA



D’Arcadi Oliveres






Beth Subirana Iglesias 1r Btx B

1 Respon les següents preguntes relacionades amb les Relacions Nord-Sud. Globalització i desigualtats
A) Quines implicacions històriques té el colonialisme? Explica-les.
El colonialisme te dues implicacions històriques dins les causes de pobresa al mon: la primera és de caràcter econòmic, ila segona, de caràcter polític.
La primera fa referència al trencament del component agrari de tots els països que van ser colonitzats. Tots els conreus que tenien com l’arròs asiàtic, o el blat de moro americà van desaparèixer quan van ser colonitzats. Els colonitzadors els van imposar nous conreus en benefici propi. Aquestes imposicions sobre països que ja tenien una base productiva pròpia hancreat grans desequilibris econòmics i uns mecanismes perversos.
La segona, la descolonització es va fer d’una forma políticament equívoca, creen estats artificials. (si veiem un mapa d’Àfrica podem veure com les fronteres dels països coincideixen amb els meridians o amb els paral·lels).Aquesta situació va separant ètnies o agrupant poblacions que abans eren de diferents territoris. Aquestasituació a portat a molts conflictes armats ja que en la descolonització massiva es van traçar fronteres i no es van tenir en compte la població.
b) Què és la globalització econòmica? Explica els avantatges i els inconvenients.
Des de la Segona guerra mundial el comerç internacional a anat augmentant, cosa que fa que els ciutadans ens sentim més a prop de la globalització. Si comptabilitzem una odues hores de la nostra vida diària veiem que estem en contacte permanent amb el comerç internacional ( camisa feta a les Filipines, cafè de Colòmbia, petroli de Kuwait, cotxe fabricat a Alemanya o Japó).I el comerç internacional és el que ens fa veure que vivim en un món clarament globalitzat i l’augment del qual es deu bàsicament a tres raons:
-la primera és la progressiva desaparició de lesproteccions duaneres, que facilita molt l’ intercanvi comercial i la lliure circulació de béns.
-La segona te a veure amb les companyies transnacionals, aquesta es caracteritza per convertir tot el mon en el seu camp d’operacions. I en mesura que segueix tot el seu procés, genera comerç internacional, perquè treu la matèria primera d’un punt, i la trasllada a les botigues. D’aquesta manera generen unagran quantitat de comerç internacional, encara que sigui intra-empresa.
-la tercera és la que es defineix com . No és res més que la diferenciació que pot existir dins una mateixa gamma. No ens conformem amb el producte sinó que volem un específic. Ex: No ens conformem amb l’enciam tradicional espanyol, també en volem d’enciam holandès, o endívies Belgues.
Els avantatges són només pels païsosque se’n aprofiten de la situació ( països rics) i tenen uns guanys per la desigualtat que hi ha entre països, però els inconvenients els veiem quan exploten (països pobres) per beneficis propis i amb una clara injustícia.

C) És sempre bo que es fixin els preus en el comerç internacional? Raona la teva resposta.
Els llibres d’economia ens diuen que el preu es fixa com a fruit d’una negociacióentre l’oferent i el demandant. La i i el punt d’equilibri determina el preu. Però un ciutadà no te el poder de negociar un preu, només pot acceptar el preu que se’ls marca.
Inconvenients de la fixació de preus:
Un país del Tercer mon que ven el seu producte no té força negociadora: les primeres matèries es cotitzen al mercat internacional de primeres matèries.
Però en canvi els mercatscompradors d’aquestes com per exemple Londres i Chicago, fixen un preu en benefici propi.
I el Tercer mon per contra quan vol comprar una fotocopiadora el preu no el fixen ells ( que son el país comprador) sinó que ja està fixat per la Canon.
Això fa que els països del tercer mon cada cop han anat venent les seves primeres materies a un preu cada cop mes barat, i en canvi comprant productes cada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS